BMW Gran Coupé er på vei

Her er beviset fra Automedia: CLS-konkurrenten fra BMW skal bli virkelighet!

Dette spionbildet av den nye BMW-modellen under testing viser med all tydelighet at den bayerske bilprodusenten mener alvor. Mercedes CLS: Pass opp! Foto: Automedia
Dette spionbildet av den nye BMW-modellen under testing viser med all tydelighet at den bayerske bilprodusenten mener alvor. Mercedes CLS: Pass opp! Foto: Automedia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I fjor så vi et elegant konsept av en såkalt firedørs kupé fra BMW - altså en sedan med kupélignende fasong. Konseptet ble kalt BMW Gran Coupe og vi spekulerte i om det ikke var konturene av den (dengang) fremtidige 6-serie vi så.

Ny nisje

Siden den gang har erkerivalen Mercedes lansert annen generasjon CLS, oppfølgeren til det som var regnet som bilen som "grunnla" nisjesegmentet kupélignende luksussedaner - der vi i dag også finner Aston Martin Rapide og Porsche Panamera i toppsjiktet, VW Passat CC som en mer folkelig men likefullt elegant innstegsmodell, og den nylig lanserte Audi A7 Sportback. Felles for disse "kupéene" er at de har fire eller fem dører.

BMW mangler

Fraværet av BMW i dette segmentet begynte å gjøre ganske mye av seg, og det forekom oss temmelig sikkert at det ville lanseres en tilsvarende modell også der i gården. Og spionbildene fra Automedia viser med all tydelighet at bilprodusenten fra München holder på med testing av nettopp en slik bil. BMW Gran Coupé er med andre ord nærmest produksjonsklar og mye tyder på at den vil bli vist på bilutstillingen i Frankfurt i september.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer