BMW i3 får markedets lengste rekkevidde

Øker med 50 prosent sammenlignet med forgjengeren.

NY ENER I KLASSEN: BMW i3 blir klasseledende på rekkevidde med den nye batteripakken med strømstyrke på 94 ampere mot 60 i den eksisterende versjonen.  Foto: ESPEN STENSRUD
NY ENER I KLASSEN: BMW i3 blir klasseledende på rekkevidde med den nye batteripakken med strømstyrke på 94 ampere mot 60 i den eksisterende versjonen. Foto: ESPEN STENSRUD Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Siden Nissan Leaf fikk oppgradert batteripakke og rekkevidde oppgitt til 250 kilometer (her kan du lese om vår prøvekjøring), har den vært rekkeviddemesteren i klassen. Nå står den tittelen for fall.

Nå blir den spesielle og annerledes outsideren blant de kompakte elbilene, BMW i3, et langt mer interessant kjøp enn tidligere. For den nette sum av 260.000 kroner tilbys nå nemlig en versjon med betydelig forlenget oppgitt rekkevidde.

Den vil nemlig nå leveres med et oppgradert batteri, som ifølge (den riktignok temmelig optimistiske) NEDC-syklusen vil øke rekkevidden med over 50 prosent.

Det betyr at den oppgraderte versjonen skal kunne klare inntil 300 kilometer, mot dagens utgave som har en rekkevidde på inntil 190 kilometer i henhold til den såkalte NEDC-normen (eller EU-syklusen), som de offisielle forbruks- og rekkeviddetallene på nye biler måles etter.

Les her vår duell mellom BMW i3 og Nissan Leaf

Nest raskest

Selv ved utfordrende vær- og kjøreforhold og med utstrakt bruk av aircondition vil rekkevidden ifølge BMW være opptil 200 kilometer ved fulladet batteri.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer