BMW i3 og i8

Oppfinnelsen bil er nå funnet opp på nytt - av BMW.

BMW i3 vil faktisk se ut som dette når den kommer i 2013.
BMW i3 vil faktisk se ut som dette når den kommer i 2013. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

FRANKFURT: De fleste bilprodusenter melder om nye kommende modeller drevet av alternative drivstoffer. I stedet for å modifisere eksisterende modeller valgte BMW å sette seg ned med helt blanke ark og redesigne hele konseptet bil på nytt. Resultatet vises i form av to nye biler, biler som mange tror er konseptbiler. Jeg snakker selvfølgelig om BMW i3 og BMW i8, to biler vi har skrevet om tidligere.

Bilene er svært spesielle, sett med historiske øyne. Overraskelsen er derfor stor når sjefsdesigner Adrian van Hooydonk forteller at bilene er 90 prosent ferdige. Det vi ser er med andre ord i stor grad det vi kommer til å få, når de dukker opp på markedet i 2013.

To viktige emner

Det er spesielt to temaer som dukker opp i BMWs tanker rundt fremtidens biler. Det er vekt, og det er øvrig energieffektivitet. At bilene skal forbruke så lite energi som mulig i det daglige bruk er en selvfølge. Det handler derimot ikke bare om hvor effektiv den ferdige bilen er når den dukker opp på gaten, men like mye om dens effektivitet fra det man kaller ”krybbe til grav”. Dette inkluderer også energieffektive produksjonsmetoder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer