Tilbakekaller:

BMW kaller tilbake biler etter motorbranner

BMW kaller nå inn 324.000 biler over hele verden for sjekk etter flere motorbranner.

13.000 i SVERIGE: I Sverige er 13.000 BMW-biler med dieselmotor berørt, mens BMW Norge foreløpig ikke har oversikt over hvor mange det gjelder her hjemme. Foto: BMW
13.000 i SVERIGE: I Sverige er 13.000 BMW-biler med dieselmotor berørt, mens BMW Norge foreløpig ikke har oversikt over hvor mange det gjelder her hjemme. Foto: BMW Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Årsaken skal være feil på ventilen som resirkulerer eksosgassen på enkelte biler. BMW Norge har ennå ikke oversikt over hvor mange biler dette gjelder her hjemme.

I Sør-Korea har medier rapportert om 30 motorbranner i biler fra BMW. Også i Sverige er det rapportert om branner, og her skal 13.000 biler inn for kontroll.

Det er disse brannene som har fått fabrikken til å starte tilbakekallings-aksjonen, som gjelder følgende BMW-modeller:

3-serie, 4-serier, 5-serie, 6-serie, 7-serie, X3, X4, X5 og X6 med firesylindret dieselmotor, produsert mellom april 2015 og september 2016 og sekssylindret dieselmotor bygget mellom juli 2012 og juni 2015.

I noen tilfeller kan glykol fra kjølingen av EGR-ventilen lekke ut og antennes av de varme gassene fra eksosen som resirkuleres i ventilen, ifølge BMW.

- Vi har ingen registrerte tilfeller vi kan knytte til denne aksjonen per nå. Årsaken til at det har vært så høyt i Korea, skyldes at dette er et svært stort marked for BMW, sier kommunikasjonsdirektør Marius Tegneby i BMW Norge.

- Vi regner med å ha full oversikt over hvilke norske biler som kan være berørt mot slutten av uka. Da vil vi også vite mer konkret hva som må gjøres med de ulike modellene og når vi kan sette i gang aksjonen. Noen biler vil kun kreve inspeksjon, mens andre vil kunne få et enkelt delebytte. Berørte eiere vil, som vanlig ved slike aksjoner, bli kontaktet direkte, sier Tegneby.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer