BMW-kombi på vei

Neste generasjon BMW 3-serie debuterer som kombikupé/Crossover til høsten.

Denne kombikupéen med psykedelisk kamuflasjefolie er ifølge Automedia BMWs nye GT - denne gang  basert på 3-serie. Vi regner med at den vil bli vist i Frankfurt. Foto: Automedia
Denne kombikupéen med psykedelisk kamuflasjefolie er ifølge Automedia BMWs nye GT - denne gang basert på 3-serie. Vi regner med at den vil bli vist i Frankfurt. Foto: Automedia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Våre spionfotografer fra Automedia har knipset bilder av den nye 3-serie GT i to omganger - i april og i juni. Her viser vi dere bildene.

Rimeligere GT

Dette blir en rimeligere og mer kompakt utgave av 5-serie Gran Turismo (GT), som ble lansert for to år siden. Det er neste generasjon 3-serie som vil debutere på denne måten - slik dagens 5-serie først kom i kombiformen GT. Den produksjonsklare modellen av 3 GT regner vi med å få se uten forkledning til høsten.

Crossover?

I fjor høst bragte vi en illustrasjon fra Automedia som viste hvordan de mente bilen ville bli. Det går tydelig frem av disse aktuelle spionbildene at silhuetten blir en del flatere enn de så for seg; vi har også trodd at BMW ville lansere en bil som lå noe nærmere de kompakte fleksibilene. Dette var delvis basert på uttalelsene fra BMW-sjef Norbert Reithofer i 2010. Da sa han at firmaet hadde planer om en "crossover"-versjon av neste 3-serie, da de regnet med å kunne gjøre det til en volummodell med godt inntjeningspotensial.

Sportback-konkurrent - men høyere

Det vi ser her er mer av en tradisjonell, om enn relativt høyreist, kombikupé, som nok vil få i oppdrag å gå en viss Audi A5 Sportback i næringen. Automedia mener den nye BMW-modellen vil få en bakluke som kan åpnes som klassisk bagasjelokk eller som kombiluke, på samme måte som på BMW 5 GT (og som på den mer sedan-formede Skoda Superb).

Les også: BMWs CLS-konkurrent blir virkelighet!

En hel familie

Det at det blir en rimeligere BMW-GT betyr imidlertid ikke at det blir en rimeligere 3-serie - tvert imot vil den kommende BMW-kombien ifølge Automedias eksperter plassere seg markedsmessig over 3-serien og, sammen med kompakt-SUVen X3, utgjøre en kompakt-familie bestående av 3-serie sedan, kupé, stasjonsvogn og kabriolet pluss 3-serie GT pluss X3. Således blir konkurransen mer komplett i forhold til Audi A4, A5 kupé, Sportback og kabriolet samt nye Q3.

Vi regner med at BMW 3-serie GT blir å se på bilutstillingen i Frankfurt i september, og vil da kunne levere grundigere og mer fullstendig informasjon om den spennende nykommeren..


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer