BMW lager nytt av gammelt: 328 Hommage

BMW feirer sin historie ved Villa d'Este med en egen modell. Den minner oss forresten om noe ...

BMW 328 Hommage (05/2011) Foto: BMW
BMW 328 Hommage (05/2011) Foto: BMW Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For andre gang viser BMW en egen modell med betegnelsen Hommage her ved Villa d'Este i Nord-Italia. Forrige gang var det med M1 Hommage for tre år siden, som var en hyllest til den opprinnelige M1 fra 1978 og BMW Turbo fra 1972.

5 år siden sist

Bilen som vises i år er altså en hyllest til ikonet 328, lettvekt-sportsbilen fra 1936 som for alvor satte BMW på kartet. I motsetning til forrige gang BMW presenterte en slik hyllest her, i 2006, dreier det seg denne gangen ikke om noen retro-inspirert gjenfødelse, men om en nytolkning av hva 328 ville blitt reinkarnert som i 2011, med tidsriktig fasong og de moderne løsningene for å oppnå de samme, tidløse målene: Balanse, effektivitet, kjøreglede.

M-Zero-inspirert?

En kommentar vi ikke har hørt ennå i forbindelse med 328 Hommage, er at den på mange måter kan sies å bygge designmessig videre på designstudien M-Zero, som vi omtalte her sommeren 2008. Se på bildene - er ikke "settingen" besnærende lik den BMW har valgt for 328 Hommage?

Lite konkret

Pressemeldingen vi har mottatt i forbindelse med visningen av 328 Hommage er på flere tettskrevne sider, som dessverre gir oss svært lite konkret informasjon. Det er imidlertid en mengde betraktninger av historisk og estetisk art, som vi skal la være å gjengi her. Det mest interessante fra et historisk perspektiv, har vi omtalt tidligere, i artikkelen om Mille-Miglia-konseptet i 2006.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer