BMW M5: Mangel på ambisjoner?

BMW M5 er nå offisiell. Men er 0-100 på 4,4 sekunder noe å hoppe i taket for i 2011?

BMW M5 er laget for å kjøres fort... Foto: BMW
BMW M5 er laget for å kjøres fort... Foto: BMW Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Her er nye BMW M5, denne gang i offisiell produksjonsutgave, men - hvis du synes du har sett den før, stemmer det for så vidt. Bilen ble avduket i Shanghai allerede den 19. april og vi omtalte den her i forkant av det igjen - den femte april.

Femte generasjon

Dette er nummer fem i rekken av monster-sedaner fra den München-baserte bilprodusenten. Det er 27 år siden BMW tok pusten fra publikum på bilutstillingen i Amsterdam med den første M5 - det var altså i 1984. Den kom i produksjon året etter, var basert på datidens 535i og hadde en modifisert motor (rekkesekser) fra M1. Det var den gangen verdens raskeste sedan i produksjon.

Mer krefter

Nå er det over og ut for femliters V10; nye M5 har fått en 4.4 V8 biturbo som et ledd i den generelle downsizing som foregår i bilindustrien. I nye BMW M5 får den en maksimal effekt på 560 hestekrefter og et dreiemoment på 680 newtonmeter. (Vi har tidligere kjørt en ørlite grann svakere versjon av motoren - med fem færre hester. (Les vår test av BMW X6 M her). Kraften overføres denne gangen til bakhjulene via en syvtrinns dobbeltkløtsj-girkasse, som selvsagt har en såkalt Launch Control-funksjon for effektiv rivstart. Forbruket skal være redusert med cirka 25 prosent i forhold til forrige generasjon M5, og det må vel sies å være en bragd - ved blandet kjøring oppgis forbruket til 0,99 liter per mil hvilket gir 232 gram CO2 per kilometer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer