BMW M5 på vintertest

BMW er i sving med M5 på vinterveiene i Nord-Sverige. Spekulasjonene om hvilken motor bilen skal få fortsetter.

Foto: Automedia
Foto: Automedia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For litt siden hadde vi en sak angående effekten i BMW M5. I sammenheng med hva vi har funnet ut selv og hva Motorauthority og Car Magazine kunne melde, er det nå rimelig sikkert at M5 får den samme V8-motoren som både X6 M og X5 M.

For dette er faktisk nødvendig for å få utslippene ned.

V10-motoren som sitter i dagens M5 er nemlig heftig og svært underholdende på veien, men problemet er at den slipper ut hele 344 gram CO2 per kilometer, mens Mercedes E63 AMG nøyer seg med 295 gram.

Til tross for at Automedia denne gangen er litt vagere enn det vi var selv midt januar, regner vi med at V8-motoren med to turboer montert inne i V-en finner veien til M5 også.

Ingen pyse

Motoren det er snakk om er en 4,4-liter med 555 hestekrefter og 680 newtonmeter. Vi har kjørt den i X6 M, og selv om denne bilen er tung som bly, går det friskt unna. 0 til 100 klarer den på 4,7 sekunder.

BMW har alltid vært underdanige i forhold til Audi når det gjelder effekt. Dagens M5 har 507 hestekrefter, mens Audi RS6 har 580. Forrige M5 hadde 400 hestekrefter og forrige RS6 hadde 450/480 hestekrefter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer