BMW M5: Ytelsestallene er her

BMW har sluppet litt og litt om sin nye M5 og nå har de endelig funnet tiden moden for å presentere prestasjonene.

Publisert
Sist oppdatert

Endelig har har dataene kommet på den nye motoren. V10-motoren med fem liter slagvolum som skal gjøre M5 til en kjøreopplevelse av de sjeldne, vil yte 507 hestekrefter ved 7.750 omdreininger i minuttet. Har du da fortsatt ikke fått nok stopper ikke turtallsstigningen før du har nådd 8.250 omdreininger i minuttet. Maksimalt dreiemomentet vil ligge på 520 newtonmeter ved 6.100 omdreininger. Selv om dette tydeligvis er en motor som blir svært sprek på høyt turtall er hele 450 newtonmeter tilgjengelig fra 3.500 omdreininger. I tillegg er 80 prosent av maksimalt dreiemoment tilgjengelig over et spekter på 5.500 omdreininger. Det burde med andre være litt å boltre seg på her.

På grunn av dette blir ytelsene gode. 0 til 100 kilometer i timen skal gå unna på 4,7 sekunder og toppfarten er begrenset til 250. For at sjåføren skal kunne drømme om enda mer fart er speedometeret gradert til 330 kilometer i timen.

V10

Konkurransen fra Audi RS6 og Mercedes-Benz E55 AMG har jaget BMW videre ganske raskt. Audi ”jukser” med turbo og Mercedes ”jukser” med kompressor. BMW har som svar på det kastet seg på enda en 5-liter, men denne gang en V10er. Mercedes E55 AMG har 476 hestekrefter og 700 newtonmeter og nøyaktig samme akselerasjon til 100 som den nye M5. Audi RS6 finnes nå kun som stasjonsvogn av utgående modell, men ytelsene er på plass. Siste variant, RS6 Plus, har 480 hestekrefter og klarer 0 til 100 på 4,6 sekunder. Vanlig RS6 bruker 4,9.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer