BMW med dieselhybrid

BMW jobber videre med konseptet ActiveHybrid. Nå er det X5 som står for tur.

Publisert
Sist oppdatert

BMW Vision EfficientDynamics heter det på fint når BMW virkelig har lagt seg i selen for å levere lavutslippsteknologi. Denne gangen har de kombinert den sterkeste firesylindrede dieselmotoren på markedet, som finnes i BMW 123d Coupe, med en såkalt Mild Hybrid.

Det må bety at det er en liten elektromotor som jobber sammen med en konvensjonell motor. BMW snakker også om å bruke Full Hybrid i for eksempel X6 med de største bensinmotorene. Da er det en kraftig elektromotor det er snakk om.

Poenget er selvsagt å få utslippene av CO2 ned, og det fungerer jo også etter intensjonen. BMW oppgir at X5 med dieselhybrid skal ha et forbruk ved blandet kjøring på 0,65 liter per mil, og et CO2-utslipp på 172 gram per kilometer. Det betyr at X5 nå har en konseptbil på blokka som har alle fordelene ved en stor SUV koblet sammen med utslippet til en vanlig VW Golf.

Bytte bil? Sjekk hva din gamle bil er verdt

Til sammenligning har en Lexus RX400h et forbruk ved blandet kjøring på 0,76 liter per mil og et CO2-utslipp på 192 gram per kilometer. Lexusen går derimot fortere med sin V6 bensinmotor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer