BMW med grønnere superbil

Vi bringer her en oppdatert versjon av nyheten om BMWs M1-etterfølger, som vi presenterte i mai.

Publisert
Sist oppdatert

Det har lenge vært snakk om at BMW skal lage en supersportsbil som skal kunne konkurrere med Audi R8 og den kommende Mercedes SLC "Måkevinge". I følge amerikanske AutoWeek, som siterer en anonym BMW-kilde, er prosjektet basert på BMW M1 Hommage nå et godt stykke på vei, og bilen, som er planlagt produsert i et begrenset antall eksemplarer, skal brukes til å vise frem BMWs energi-effektivitet og skal kunne skilte med oppsiktsvekkende lave forbruks- og utslippstall.

Hvilken motor?

Det vites ikke om det planlegges benyttet en trimmet versjon av treliters-rekkesekseren, 5.0-V10-motoren eller til og med hybrid teknologi. Prosjektet er altså godt i gang, men det ventes fortsatt på grønt lys fra BMW-sjef Norbert Reithofer. Når det blir lansert forventes det at den blir ganske så lik bilen på disse bildene.

BMW M1 Hommage er en BMW som benytter merkets design- og teknologi-arv for å vise vei inn i fremtiden.

For 30 år siden lanserte BMW supersportsbilen M1 med midtmotor og måkevingedører. Den var designet av Georgietto Giugiaro og etterfulgte den spektakulære konseptbilen BMW Turbo designet av franskmannen Paul Bracq (for øvrig mannen bak eksempelvis klassikeren Mercedes-Benz 600 og høyhastighetstoget TGV).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer