BMW med ladbar hybrid

De har hybridversjoner fra før. Nå kommer de ladbare utgavene.

PLUGG RETT INN: Her er spionfotografiet av BMWs kommende plug-in-hybrid.
PLUGG RETT INN: Her er spionfotografiet av BMWs kommende plug-in-hybrid. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

BMW har lagt alle kluter til, og vist oss sine særegne modeller BMW i3 og BMW i8.

I det øvrige Europa kommer disse primært som elbiler som også har en forbrenningsmotor, som lader og sørger for lenger rekkevidde.

Nå kommer imidlertid BMW med en bil med motsatt oppskrift.

Kommer som plug-in

Fra før eksisterer BMW 3-serien som hybrid. Det samme med 5-serien, som imidlertid ikke har solgt mye i Norge på grunn av prisen.

Det kan det bli en endring på, for i 2015 kommer bilen som en plug-in hybrid. Den kan med andre ord snart lades fra stikkontakten.

Bilen på bildene, tatt av spionfotografer, viser en tilsynelatende ordinær 3-serie. På døren har den i tillegg fått et emblem som sier Hybrid Test Vehicle. Ved nærmere ettersyn vises også ladeluken som er plassert på forskjermen, rett bak hjulet. Den avslører med andre ord at bilen er en plug-in hybrid.

Se flere bilder her:


Tre mil på elkraft

Noen klare spesifikasjoner på bilen har vi derimot ikke. Det er likevel grunn til å tro at drivlinjen blir veldig lik det vi får se i det som foreløpig ruller rundt som Concept X5 eDrive, en X5 plug-in hybrid.

Det er ventet at den kommer før 3-serie med ladefunksjon dukker opp.

Denne X5-en skal ha en firesylindret forbrenningsmotor som er paret med en elektromotor på 90 hestekrefter. Representanter fra BMW forteller videre at X5 med denne drivlinjen skal få en elektrisk rekkevidde på rundt tre mil.

I tillegg skal den klare null til 100 kilometer i timen på rundt 7,2 sekunder. Forbruket skal ligge et sted rundt 0,39 liter per mil, målt etter EU-normen.

Både X5 og 3-serien som plug-in hybrid er ventet å komme på markedet i 2015.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer