BMW med ultra-GTI: 130i med 258 hestekrefter

Her kommer BMW-1 serie i bodybuilderversjon: Den nye toppversjonen er noe så eksepsjonelt som en kompaktklassekombi med 3-liters motor, 258 hester og 6,2 sekunder fra 0 til 100.

Publisert
Sist oppdatert

Fra BMWs 1-serie ble introdusert i september i fjor og frem til slutten av året, ble det solgt nær 40.000 eksemplarer av bilen. Markedsspesialistene spår at det såkalte premium-segmentet i kompaktklassen vil øke sin markedsandel i årene som kommer, og BMW akter ikke å tape terreng etter å ha kommet så godt i gang. Introduksjonen av 130i, som blir presentert på bilutstillingen i Genève i mars, understreker denne ambisjonen.

Kompaktkombi og sportsbil

Vi har tidligere (i vår test av BMW 116i), karakterisert BMW 1-serie som en farlig konkurrent til biler som Toyota Corolla, Volkswagen Golf eller Peugeot 307. Det kan vi bare glemme her. BMW 130i er nemlig om mulig en ekte sportsbil i kompakt familiekombi-forkledning. Eneste nære konkurrent er Audi A3 med sin A3 3,2 Quattro (men den har firehjulsdrift og V-6). Det er i grunn nok å ramse opp følgende karakteristika : 258 hestekrefter, 300 Nm dreiemoment, 0-100 kilometer i timen på 6,2 sekunder og en toppfart på 250 kilometer i timen, bakhjulsdrift og en vektfordeling på 50% foran og 50 % bak.

Slikt blir det sport av. BMW 130i klokkes inn på under 8 minutter og 35 sekunders rundetid på Nürburgrings nordsløyfe. Det skal visstnok være verdig en konkurranseracer - i hvert fall hevdes det i BMWs presentasjonsmateriale.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer