BMW med ultra-GTI: 130i med 258 hestekrefter

Her kommer BMW-1 serie i bodybuilderversjon: Den nye toppversjonen er noe så eksepsjonelt som en kompaktklassekombi med 3-liters motor, 258 hester og 6,2 sekunder fra 0 til 100.

Publisert
Sist oppdatert

Fra BMWs 1-serie ble introdusert i september i fjor og frem til slutten av året, ble det solgt nær 40.000 eksemplarer av bilen. Markedsspesialistene spår at det såkalte premium-segmentet i kompaktklassen vil øke sin markedsandel i årene som kommer, og BMW akter ikke å tape terreng etter å ha kommet så godt i gang. Introduksjonen av 130i, som blir presentert på bilutstillingen i Genève i mars, understreker denne ambisjonen.

Kompaktkombi og sportsbil

Vi har tidligere (i vår test av BMW 116i), karakterisert BMW 1-serie som en farlig konkurrent til biler som Toyota Corolla, Volkswagen Golf eller Peugeot 307. Det kan vi bare glemme her. BMW 130i er nemlig om mulig en ekte sportsbil i kompakt familiekombi-forkledning. Eneste nære konkurrent er Audi A3 med sin A3 3,2 Quattro (men den har firehjulsdrift og V-6). Det er i grunn nok å ramse opp følgende karakteristika : 258 hestekrefter, 300 Nm dreiemoment, 0-100 kilometer i timen på 6,2 sekunder og en toppfart på 250 kilometer i timen, bakhjulsdrift og en vektfordeling på 50% foran og 50 % bak.

Slikt blir det sport av. BMW 130i klokkes inn på under 8 minutter og 35 sekunders rundetid på Nürburgrings nordsløyfe. Det skal visstnok være verdig en konkurranseracer - i hvert fall hevdes det i BMWs presentasjonsmateriale.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.