BMW: Mer elektronikk i 7-serien

Fra og med septemberproduksjonen 1998 vil det komme en rekke nye utstyrsdetaljer, både som standard- og ekstrautstyr til BMW's 7-serie.

Stor, tung og ekslusiv. Og med enda mer eletronikk enn tidligere. Klikk her for større bilde
Stor, tung og ekslusiv. Og med enda mer eletronikk enn tidligere. Klikk her for større bilde Vis mer
Publisert

Utvendig er det ikke stort som skiller den oppgraderte 7-serien fra den eksisterende modellen. En liten detalj bare; 7-serien har fått frontlykter som ligner på den nye 3-serien. Med andre ord er det konkave utsparringer i underkant av frontlyktene. Titter du nøye etter, vil du også finne ut at grillen har kraftigere og tydligere horisontale striper enn tidligere, at det har kommet en kromlist over nummerplaten bak. I tillegg har BMW designet to nye lettmetallfelger til 7-serien.

Motoren er også oppgradert for å takle fremtidige utslippskrav, uten at motorens ytelser er vesentlig endret. Men det er ny elektronikk som er hovedelementet i oppgraderingen av 7- serien.

Mer elektronikk standard

Bil- og nøkkelhukommelse: Den fjernstyrte sentrallåsen har en "hukommelses"-funksjon som gjør at den husker dine (eller andres) instillinger av sete, klimaanlegg og lysbruk. Trykk på fjernkontrollen, sett deg inn i bilen og alt er slik du vil ha det.Parkeringsradar: Ved hjelp av radar hjelpes du under parkering. Radaren måler avstanden til objekter foran/bak bilen, og varsler deg med lys- og lydindikatorer etterhvert som du nærmer deg.Mobiltelefon: 740 iL leveres standard med fastmontert håndfri mobiltelefon, de andre bilene leveres med installasjon klargjort for Motorola 8700.Antispinn: 7-serien får den siste versjonen av DSC - Dynamic Stability Control, der blant annet DBC - Dynamic Brake Control er et av elementene. DBC fungerer på samme måte som Mercedes' Brake-assist - systemet reagerer på hurtige bevegelser i bremsepedalen (panikkbremsing), og forsterker pedaltrykket raskere enn du selv gjør det.Satelittnavigasjon: Toppmodellene 750 i og 750 iL får satelittnavigasjon (Philips CARIN) som standardutstyr.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer