BMW-nyheter i Frankfurt

BMW skal vise flere nyheter i Frankfurt, hvorav to er helt nye modellserier.

Publisert
Sist oppdatert

De modellene som er helt nye er X3 og 6 serien, men BMW skal også vise utvidelser av eksisterende modellrekker. Z4 kommer med en 2,2 liters rekkesekser med 170 hestekrefter, og 320 Cd vil få den fine 150 hesters dieselmotoren som vi har testet i 3-serie stasjonsvogn. I tillegg kommer en ansiktsløftning av X5, og nytt firehjulsdriftsystem som heter xDrive.

Eksklusiv kupe

BMW hevder selv at 645 Ci skal være årets drømmebil. Vi finner ut det i slutten av oktober, for da er det prøvekjøring av bilen for pressen. Den er stor og måler totalt 4,82 meter i lengden. Bredde er 1,86 meter og høyden begrenser seg til 1,37 meter. Den er med andre lang, bred og flat. Den skal ha god plass og tilby samme komfort som BMW 5- og 7-serie. Motoren en en 4,4-liters V8 motor med 333 hestekrefter. 0 til 100 kilometer i timen klarer den på 5,6 sekunder med manuell girkasse.

Mindre X-modell

I Frankfurt vil også den nye X3 bli vist frem for første gang. Vi kommer tilbake med mer Frankfurt etterhvert, og vi skal også prøve X3 senere i høst. Den er 4,57 meter lang og er dermed kun 10 centimeter kortere enn storebror X5. X3 er i tillegg 8,7 centimeter lengre enn 3-serien. Prismessig vil den bli en del billigere enn X5, men her hjemme blir den kostbar siden det foreløpig ikke finnes mindre motorer enn en 2,5 liters bensinmotor med 192 hestekrefter. Den heter X3 2.5 i. X3 3.0 i får 231 hestekrefter, og X3 3.0 d får 204 hestekrefter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer