BMW og PSA med turbo-samarbeid

BMW og PSA-gruppen samarbeide om å utvikle nye turbomotorer.

Publisert
Sist oppdatert

De siste årene har det blitt stadig vanligere at bilprodusenter går sammen om å utvikle nye motorer. Formålet er selvsagt å redusere utviklingskostnadene. Et av de mest kjente eksemplene er Ford og PSA-gruppen (Citroën og Peugeot), som har samarbeidet om å utvikle en rekke moderne dieselmotorer. General Motors og Fiat-gruppen har også gått sammen om å utvikle dieselmotorer.

Bensin-turbo

Nå har også BMW og PSA annonsert at de vil gå sammen om å utvikle nye motorer - nærmere bestemt bensinmotorer. Dette er interessant, fordi BMW ikke har for vane å samarbeide med andre produsenter. Det som gjør saken enda mer interessant, er at de nye motorene skal være turboladede. Det er som kjent svært lenge siden BMW har befattet seg med turboladede bensinmotorer.

I Mini i første omgang

Nå er det imidlertid ikke sikkert at disse motorene vil få plass under ett BMW-panser. Selv om PSA opplyser at de vil bruke motorene i både små og mellomstore biler, heter det i pressemeldingen at BMW i utgangspunktet vil bruke motorene i Mini.

Fra 75 til 170 hestekrefter

Uansett vil motorene ha et slagvolum på 1,6 liter og være utstyrt med turboladere og variable ventiltider. I første omgang utvikles to stykker, en med og en uten direkte innsprøytning. Disse vil yte henholdsvis 115 og 143 hestekrefter. Senere skal det utvikles flere varianter, med effekt fra 75 til 170 hestekrefter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer