BMW oppgraderer 3-serie GT

Etter kun tre år på markedet gir tyskerne den spesielle varianten av 3-serie en ansiktsløftning.

SMÅ-ENDRINGER: LED-lys er blant de små endringene nye 3-serie GT har fått.  Foto: BMW
SMÅ-ENDRINGER: LED-lys er blant de små endringene nye 3-serie GT har fått. Foto: BMW Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

BMW gjør det svært godt salgsmessig i Norge og er blant salgsvinnerne så langt i år. Tyskerne nærmest pøser ut nye modeller for tiden, og bare i år har vi fått modeller som lekebilen M2, avgiftsvinneren 330e og den hårete SUV-en X4 M40i.

Les også: Vi har testet nye Mercedes E-klasse

For tre år siden dukket 3-serie GT opp som et alternativ til sedan- og Touring-utgaven. Utgangspunktet var at kineserne foretrekker langstrakte biler, så derfor modifiserte BMW 3-serien til de tryllet fra GT.

Lavere forbruk

20 centimeter økt lengde gir suveren bakseteplass, og bagasjerommet er svært romslig med 520/1.600 liter. Nå oppgraderes altså GT med nye bensinmotorer og oppdatert design.

Bensinmotorene skal ha inntil 14 prosent lavere forbruk og strekker seg fra 184- til 326 hestekrefter.

Fem dieselmotorer blir også tilgjengelig fra 136- til 313 hestekrefter. Foruten 318d blir samtlige tilgjengelige med firehjulstrekket xDrive.

Se flere bilder av nye BMW 3-serie GT her


Foran og bak får 3-serie GT nye LED-lys. Hekkskjørt og eksosrørene har fått større diameter enn tidligere, og fra 320i/320d og oppover har den doble rør.

Mer luksuriøs

Innvendig skal den ha fått et mer luksuriøst preg med nye materialer og innovasjoner, ifølge BMW. Verdt å merke seg er at setene skal ha blitt hevet med hele 59 millimeter, noe som er gjort for å bedre utsynet. Det kan skyldes at kunder i dette segmentet ønsker å sitte høyere.

Les også: Dette er nye Audi Q2

– 3-serie GT har solgt mer enn vi forventet, og har vært en god suksess for BMW i Norge. Men hvordan den nye bilen vil selge er vanskelig å si noe om før prisene er klare, sier markeds- og kommunikasjonsdirektør i BMW Norge, Christian Gottschalk.

Han legger til at de i fjor solgte 300 eksemplarer av bilen, noe som utgjør 20 prosent av det totale 3-serie-salget i Norge.

Bilen kommer til Norge allerede i juli.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer