BMW overrasker

Husker du Concept CS? Disse bildene antyder at vi har hatt med en bayersk fugl fønix å gjøre...

Foto: BMW
Foto: BMW Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bilmessen i Beijing, som pågår i disse dager, er blitt et av verdens viktigste møteplasser for bilindustrien. Det er der BMW har vist denne spektakulære bilen, ved navn Concept Gran Coupé.

Hva er det...?

Hva er det som gjør denne BMWen spesielt oppsiktsvekkende? For at det er BMW-design av den klassiske sorten, kan det jo ikke herske noen tvil om.

Det er ikke i første rekke at det dreier seg om en såkalt firedørs kupé eller, hvis man skal være seriøs, en kupé-lignende sedan. Det er heller ikke bare det at man har forfinet trekkene fra de nye 5- og 7-serie.

Nei, det er, i tillegg til det ovenstående, at bilen er svært lav samtidig som de øvrige dimensjonene er temmelig generøse. Concept Gran Coupé er nemlig hele ti centimeter lavere enn de to nevnte sedanene i øvre mellomklasse og luksus-klassen - samtidig som den måler nærmere fem meter i lengden.

Les om, og se de spektakulære bildene av BMWs Concept CS her!

BMW-personligheten

BMW opplyser at denne konseptbilen med de slående proporsjonene gir et dyptgående innsyn i den bayerske bilprodusentens designfilosofi og utviklingsstrategi. Fine ord, men hva betyr det i praksis? Vel, vi har jo allerede konstatert at Chris Bangle-perioden er over i BMWs designutvikling. At den mer klassiske BMW-stilen nå skal rendyrkes kan denne luksussedanen være et tegn på . Både BMW 5-serie og BMW 7-serie har nemlig fått en del kritikk for ikke å ha tilstrekkelig markant personlighet; enkelte har til og med tydd til ordet kjedelig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer