BMW flytter fossildrevet motor ut av landet

BMW satser elektrisk

Nå skal BMW bare produsere elmotorer i Tyskland. Forbrenningsmotorene blir hevet ut av landet.

SATSER PÅ ELBIL: Tyske BMW Group, med BMW, Mini og Rolls-Royce, skal ikke lenger produsere fossildrevne motorer i hjemlandet. Nå er det elmotorer det skal gå i. Foto: NTB / AP Photo
SATSER PÅ ELBIL: Tyske BMW Group, med BMW, Mini og Rolls-Royce, skal ikke lenger produsere fossildrevne motorer i hjemlandet. Nå er det elmotorer det skal gå i. Foto: NTB / AP Photo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Ja. Dette er det absolutt en bekreftelse på at BMW satser elektrisk.

Det bekrefter kommunikasjonsdirektør Marius Tegneby i BMW Group Norge overfor Dinside.

Det tyske premium-bilmerket BMW dropper snart all produksjon av diesel- og bensin-motorer i hjemlandet. Nå skal det kun bygges elektrisk i Tyskland. Det melder selskapet selv.

Forbrenningsmotorene flyttes utenlands, nærmere bestemt til England og Østerrike.

ACTIBUMP: Her ser du Norges aller første smarte fartsdump. Actibump er utviklet og testet i Sverige, hvor det allerede har vært i bruk i 10 år. Video: Linus Kristoffer Størbu Vis mer

Storstilt produksjon

I dag produseres det både fire, seks, åtte og tolvsylindrede motorer i München, hvor Bayerische Motoren Werke har sitt hovedkontor. Disse motorene benyttes både av eget brand og av BMW-eide Mini og Rolls-Royce.

I november meldte imidlertid tyskerne at München-fabrikken skal gjøres om for en produksjonslinje med elmotor-produksjon.

Det betyr ikke at tyskerne slutter å lage fossildrevne biler - heller ikke i Tyskland. Det motorproduksjonen vi nå snakker om.

Men det skal satses elektrisk.

– I 2023, to år tidligere enn opprinnelig planlagt, vil BMW Group tilby 25 ladbare modeller, hvorav minst halvparten av dem vil være rene elbiler, forteller Marius Tegneby.

– Innen slutten av 2022 kommer alle de tyske fabrikkene til å bygge minst én elbil, sier styremedlem Milan Nedeljkovic.

Ifølge BMW vil de største motorene, med åtte og tolv sylindre, flyttes til Hams Hall, ikke langt fra Birmingham i Vest-Midlands, sentralt i England. Produksjonen av de resterende forbrenningsmotorene flyttes til Steyr, sentralt i Østerrike.

Ny elektrisk SUV

I forbindelse med omstillingen avslører BMW at de også investerer totalt fire og en kvart milliard kroner (400 millioner euro) på fornying av selskapet fram til og med 2026.

El-SUV-en BMW iX, som nylig ble vist, kommer til å bygges i Dingolfing i Bayern. Der kommer også elektriske versjoner av 5- og 7-serien til å produseres, ifølge Tegneby.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer