BMW flytter fossildrevet motor ut av landet

BMW satser elektrisk

Nå skal BMW bare produsere elmotorer i Tyskland. Forbrenningsmotorene blir hevet ut av landet.

SATSER PÅ ELBIL: Tyske BMW Group, med BMW, Mini og Rolls-Royce, skal ikke lenger produsere fossildrevne motorer i hjemlandet. Nå er det elmotorer det skal gå i. Foto: NTB / AP Photo
SATSER PÅ ELBIL: Tyske BMW Group, med BMW, Mini og Rolls-Royce, skal ikke lenger produsere fossildrevne motorer i hjemlandet. Nå er det elmotorer det skal gå i. Foto: NTB / AP Photo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Ja. Dette er det absolutt en bekreftelse på at BMW satser elektrisk.

Det bekrefter kommunikasjonsdirektør Marius Tegneby i BMW Group Norge overfor Dinside.

Det tyske premium-bilmerket BMW dropper snart all produksjon av diesel- og bensin-motorer i hjemlandet. Nå skal det kun bygges elektrisk i Tyskland. Det melder selskapet selv.

Forbrenningsmotorene flyttes utenlands, nærmere bestemt til England og Østerrike.

Storstilt produksjon

I dag produseres det både fire, seks, åtte og tolvsylindrede motorer i München, hvor Bayerische Motoren Werke har sitt hovedkontor. Disse motorene benyttes både av eget brand og av BMW-eide Mini og Rolls-Royce.

I november meldte imidlertid tyskerne at München-fabrikken skal gjøres om for en produksjonslinje med elmotor-produksjon.

Det betyr ikke at tyskerne slutter å lage fossildrevne biler - heller ikke i Tyskland. Det motorproduksjonen vi nå snakker om.

Men det skal satses elektrisk.

– I 2023, to år tidligere enn opprinnelig planlagt, vil BMW Group tilby 25 ladbare modeller, hvorav minst halvparten av dem vil være rene elbiler, forteller Marius Tegneby.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer