BMW-seier i 12. etappe

DAKAR - 12. ETAPPE - BIL: BMW X5-fører Luc Alphand tok sin første seier i dagens etappe, mens andreplassen gikk til Schles-Ford. Begge de to Volkswagen Touareg-førerne hevdet seg også i Mali.

Publisert
Sist oppdatert

Etappe 10 og 11 ble som kjent kansellert, men i dag var det igjen tid for hard kjøring. Dagens etappe var totalt 666 kilometer lang, hvorav 213 kilometer inngikk i spesialetappen. 12. fartsetappe var relativt rask og mange av førerne klarte å holde et snitt på over 100 kilometer i timen. Her er det viktigste begivenhetene i etappe 12:

 • BMW X5-fører Luc Alphand (Frankrike) tar sin første etappeseier med tiden 1.54.53. Han brukte dermed 6 minutter mer enn raskeste motorsyklist (Cyril Despres). Alphand rykker opp fra 5. til 4. plass på bekostning av lagkamerat De Mevius (Belgia), som kun oppnådde en 12. plass på etappe 12. Det er De Mevius sin nest dårligste plassering så langt. De Mevius ligger likevel på en 5. plass sammenlag. Alphand ligger nå snaue 4 timer bak sammenlagtleder Peterhansel. En av hovedårsakene til at Alphand vant 12. etappe var mulighetene for å holde høy fart. Alphands X5 er utrustet med en treliters biturbo-diesel og er i stand til å holde 220 kilometer i timen på tøft underlag, noe få av de andre bilene makter.
 • Jean-Louis Schlesser (Frankrike) tar sin andre 2. plass på rad med sin hjemmesnekrede Schles-Ford. Schlesser beholder sin sammenlagte tredjeplass og er nå den største trusselen mot Mitsubishi-duoen i ledelsen.
 • For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

  Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

  Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer