BMW snart med ny sportsbil

BMW tester en helt ny utgave av roadsteren Z4. Og denne får ståltak.

Publisert
Sist oppdatert

I alle fall hevder vår bildeleverandør Automedia det. Og ut fra bildene, kan det se ut som om de har rett. Ståltak blir fortsatt stadig mer populært, og BMW vil neppe la Mercedes og Mazda være alene om dette i roadster-klassen.

Større

Neste Z4 vil også bli noe større. Om det er for å gjøre plass til en mindre modell, er usikkert, men mange ryktemakere har hevdet nettopp det. I tillegg til å bli større, får Z4 en mer maskulin og muskuløs linjeføring. Det lange panseret og de svulmende hjulbuene er med på å bygge opp under det inntrykket. I tillegg blir hekken ganske kraftig, trolig for å få plass til ståltaket.

Motorer

Når det gjelder motorer, regner vi med at trelitersturboen blir sentral. Denne vil trolig yte 326 hester som i nye 7-serie. En selvpustende versjon av samme motor vil også være på plass, mest sannsynlig i et par ulike trimmingsgrader. I tillegg regner vi med at en firesylindret motor vil komme som en ren innstegsmodell en stund etter at bilen er lansert.

V8?

Vi regner med at en toppversjon med enda flere hester enn dagens Z4 M Roadster også vil komme en stund etter de mer ordinære versjonene. I så fall snakker vi trolig over 350 hestekrefter. Kanskje klarer BMW å lirke en V8er under panseret. I så fall er den 4,0 liter store M3-motoren på 420 hestekrefter et godt alternativ.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer