Brannfare i batteriet

BMW tilbakekaller ladbare hybrider

Alle modeller er berørt.

KAN BRENNE: Dersom batteriet i din ladbare BMW er fulladet, kan det i aller verste fall kortslutte. Foto: Jamieson Pothecary
KAN BRENNE: Dersom batteriet i din ladbare BMW er fulladet, kan det i aller verste fall kortslutte. Foto: Jamieson Pothecary Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Flere bilprodusenter har vært nødt til å tilbakekalle tusenvis av elektrifiserte modeller den siste tiden, på grunn av brannfare ved lading.

I august hadde BMW en tilbakekalling for flere ladbare hybrid-modeller fordi batteriet kunne kortslutte. Da gjaldt det relativt få biler, 4460 biler på verdensbasis.

Men problemene med de ladbare batteripakkene ser ikke ut til å være over ennå, for nå gjelder det hele 26 700 biler fra BMW globalt, på grunn av produksjonsfeil i battericellene.

Det er riktignok bare en tredjedel av bilene som har rukket å nå ut til kunder ennå. For Norges del er det 1.080 biler som er berørt. Av disse er rundt halvparten levert til kunder.

De aktuelle kundene ble varslet digitalt på melding i bilen og digitalt på bilens app 7.10 og får et brev i posten. De får oppfordring til ikke å lade bilene før BMW får kontrollert bilene.

Tilbakekallingen gjelder biler som ble produsert mellom 20. januar og 18. september 2020. En tredjedel av bilene skal allerede ha kommet ut til kundene.

Alle modeller

De ladbare versjonene av BMW X1, X2, X5, X5, 2-serie Active Tourer, 3-serie, 5-serie, 7-serie, i8 samt Mini Countryman, rammes av problemet. Det vil i prinsipp si alle de ladbare modellene BMW har i programmet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer