BMW

BMW tilbakekaller over 1 million biler grunnet brannfare

Den tyske bilprodusenten BMW tilbakekaller mer enn én million biler grunnet et problem med eksosanlegget som «i ekstreme tilfeller kan føre til brann».

TILBAKEKALLER BILER: Den tyske bilprodusenten BMW tilbakekaller mer enn én million biler grunnet et problem med eksosanlegget som «i ekstreme tilfeller kan føre til brann». Foto: NTB scanpix
TILBAKEKALLER BILER: Den tyske bilprodusenten BMW tilbakekaller mer enn én million biler grunnet et problem med eksosanlegget som «i ekstreme tilfeller kan føre til brann». Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«I enkelte dieselbiler kan glykol-kjølevæske lekke fra en defekt komponent, som beskrives som en kjøler for resirkulering av diesel. Denne væsken kan i kombinasjon med andre substanser i systemet føre til brannrisiko», heter det i en uttalelse fra BMW.

– Modulen for eksosresirkulering vil bli sjekket, og hvis det er defekter i delene, vil disse bli byttet ut, skriver BMW.

Dinside tok kontakt med BMW Norge, som bekrefter at dette er en utvidelse av en pågående teknisk aksjon, og at potensielt berørte kunder vil bli kontaktet direkte per brev.

Vi får opplyst av modellene som skal sjekkes i Europa er

BMW 3, 4, 5 og 6-serie, X3, X4, X5 og X5 med firesylindrede dieselmotorer produsert mellom 05/2014 og 09/2016, samt seksylindrede dieselmotorer produsert mellom 07/2012 og 06/2015, samt BMW 1, 2 og 7-serie, X1 med firesylindret dieselmotor produsert mellom 03/2011 og 03/2017 og seksylindret dieselmotor produsert mellom 08/2010 og 01/2017.

- Enkelte modeller vil få en ny EGR-ventil, mens andre modeller først og fremst kun vil trenge en inspeksjon, sier kommunikasjonsdirektør Marius Tegneby, til Dinside.

Kunngjort tidligere i høst

Selskapet kunngjorde allerede i august at de tilbakekalte 480.000 biler som var rammet av samme feil fra land i Europa og Asia. De kom også med en offentlig unnskyldning til Sør-Korea etter at rundt 30 BMW-er tok fyr der tidligere i år.

I uttalelsen tirsdag heter det at BMW har sjekket flere dieselmodeller og identifisert en «minimal risiko» i noen av dem.

Med den siste tilbakekallelsen har BMW tilbakekalt i alt 1,6 millioner biler rundt om i verden.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer