BMW truer Mitsubishi

DAKAR - 8. ETAPPE - Bil: Mitsubishis hittil så suverene Hiroshi Masuoka har fått problemer, noe som åpner for BMW-førerne De Mevius og Alphand. Dagens knallharde etappe førte til problemer for mange, deriblant Nissans Colin Mc Rae.

Publisert
Sist oppdatert

I dag bringer vi store bilder fra Dakar-rallyet. Du finner fotoalbumet her.

Over 5 timer

Til tross for at den åttende spesialetappen kun var 355 kilometer lang, brukte bestemann, Stephane Peterhansel, hele 5 timer, 1 minutt og 25 sekunder. Til sammenligning brukte bestemann (Hirosha Masuoka) bare én time mer på 7. spesialetappe, til tross for at denne var dobbelt så lang (701 kilometer).

Løs sand

Årsaken er selvsagt at den åttende etappen var særdeles vanskelig. Ikke bare var den vanskelig å navigere, i tillegg var sanden uvanlig løs, noe som førte til at svært mange deltakere kjørte seg fast om og om igjen. Med tanke på at førerne hadde så store problemer med navigeringen på denne etappen, skal det bli spennende å se hvordan det går i etappe 10 og 16, der bruk av GPS ikke er tillatt.

38 har gitt seg

115 biler stilte til start i åttende etappe. Dermed har det så langt vært et frafall på 38 biler siden starten i Frankrike.

Dette var de viktigste begivenhentene i åttende etappe:

 • Mitsubishis Stephane Peterhansel (Frankrike) tar sin første etappeseier på tiden 5.01.25. Peterhansel rykker dermed opp til førsteplass sammenlagt, på bekostning av lagkamerat Masuoka.
 • For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

  Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

  Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer