BMW viser 7-serie hybridbil

BMW og Mercedes jobber sammen om hybrid. Når kommer bilene?

Publisert
Sist oppdatert

BMW har tatt utgangspunkt i den nye 7-serien med den største motoren, og koblet den sammen med en liten elektrisk motor i tillegg. Resultatet skal bli at forbruket på V8-motoren går ned med 15 prosent.

Forbruket på en vanlig 750i er 1,14 liter per mil, og et utslipp på 266 gram Co2 per kilometer. Forbruk på en 750i hybrid blir dermed 0,97 liter per mil og 226 gram Co2 per kilometer.

Motorisering

Modellen som brukes er 750i som i utgangspunktet er utstyrt med en 4,4-liters V8 bensinmotor med to turboladere. Den yter 407 hestekrefter og 600 newtonmeter.

Den ekstra elektriske motoren yter 20 hestekrefter og 210 newtonmeter. Batteriet er et lithium ion-battery som lades av en spesiell dynamo og ved bremsing.

Dette er det BMW kaller mild hybrid. Full hybrid (kraftigere elektrisk motorisering) kommer på den samme motoren i modellen X6.

Systemet har BMW utviklet sammen med Daimler, som i praksis betyr Mercedes.

BlueHYBRID

Dette blir en luksusbil med lavt forbruk, og på blandet kjøring nøyer den seg med 0,79 liter per mil. Dette resulterer i et utslipp på 190 gram Co2 per kilometer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer