BMW viser Compact Sedan - Mercedes CLA i siktet

Førsteinntrykk kan være misvisende. BMWs nye sedan er mer nyskapende enn den ser ut.

SETT DET FØR? En kompakt sedan med kupé-lignende fasong, det er en nisje i premium-bilmarkedet. Men Mercedes har hatt en viss suksess med sin CLA, i en klasse der BMW så langt har glimret med sitt fravær.  Foto: BMW
SETT DET FØR? En kompakt sedan med kupé-lignende fasong, det er en nisje i premium-bilmarkedet. Men Mercedes har hatt en viss suksess med sin CLA, i en klasse der BMW så langt har glimret med sitt fravær. Foto: BMW Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den ser ganske konservativ ut i designen, men den har noen ganske nyskapende funksjoner.

Eller hva sies om dører som åpner seg bare man berører dørhåndtakene? Og bilen har også berøringsbetjening av flere funksjoner, som eksempelvis vinduer eller lydanlegg.

Bilen, det er BMWs nye kompakt-sedan, som går inn i klassen der Mercedes introduserte CLA for snart tre år siden.

Inn i ny bilklasse

BMW har allerede kupé-formede firedørs sedaner i 3/4-seriesegmentet og 5/6-seriesegmentet. Men i kompaktklassen, der de i dag har 1-serie som kombi og 2-serie som kupé, er det tilsynelatende oppstått et hull i produktspekteret, der konkurrentene Audi (A3 sedan) og særlig Mercedes-Benz, med sin CLA, tilbyr kompakte sedaner.

Så vi er rimelig sikre på at denne bilen bare foreløpig vil forbli på konseptstadiet. Den ser nemlig ikke ut til å være langt unna produksjon, og den er basert på den ferske forhjulsdrift-baserte plattformen fra 2-serie Active Tourer.

Dette er riktignok en bilklasse som ikke i særlig grad har nordmenns gunst, men det har tidligere vist seg at premium-snert og spenstig design kan være med å booste salget også i denne nisjen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer