BMW viser helt nye GT

Litt 7-serie, litt X5 og neste 5-serie PLUSS en dash flerbruksbil. BMW våger her noe helt nytt.

Foto: BMW
Foto: BMW Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi visste sånn omtrent hvordan den kom til å se ut, og dere som følger litt med har sett bildene som vi la i forbindelse med en eksklusiv visning i februar og under Genève-utstillingen i mars.

Snev av flerbruksbil

Det er over fire år siden vi her i DinSide spekulerte i en mulig fremtidig flerbruksbil fra BMW. Vi tok ikke helt feil - og nå er bilen her. Men som den daværende ledelsen sa: Ingen flerbruksbil kommer fra BMW. Og vi hadde ikke helt rett heller - denne bilen, BMW 5-serie GT (for Gran Turismo), er bare delvis en flerbruksbil. Det er mer en stor, luksuriøs kombikupé med fleksible løsninger.

Stor og romslig

Og det er en stor bil. Med sine 499 centimeter i lengden plasserer den seg mellom dagens 5-serie og 7-serie. Den er til en viss grad bygget i høyden og dette skal ifølge BMW gi en noe forhøyet sittestilling, men fremfor alt gode plassforhold innvendig. Med baksetet i bakre posisjon skal den ha benplass som en 7-serie, og hodeplass som en X5. Baksetene (Man kan velge mellom en klassisk, asymetrisk seteløsning med tre plasser eller to individuelle bakseter), kan individuelt skyves opp til 10 centimeter fremover - da blir benplassen som i en 5-serie mens bagasjeplassen økes. Og her har vi et fleksi-element som er nytt i denne klassen sammen med en ganske spesiell bagasjeluke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer