Jaguar E-Pace

BMW X1 & Co får ny konkurrent

Fra null til tre SUV-er på tre år - det er godt gjort av en liten premium-produsent som inntil nylig ikke drev med slikt.

ALLE GODE TING...: Jaguar viste forleden sin tredje SUV etter F-Pace og I-Pace. Ikke overraskende har den engelske produsenten valgt navnet E-Pace for sin nye kompakt-SUV som er i samme størrelsesorden som BMW X1, Porsche Macan og Mercedes-Benz GLA. Foto: Jaguar
ALLE GODE TING...: Jaguar viste forleden sin tredje SUV etter F-Pace og I-Pace. Ikke overraskende har den engelske produsenten valgt navnet E-Pace for sin nye kompakt-SUV som er i samme størrelsesorden som BMW X1, Porsche Macan og Mercedes-Benz GLA. Foto: Jaguar Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Jaguar Land Rover er på offensiven for tiden og tiden er forbi da det var Land Rover som tok seg av SUV-delen mens Jaguar konsentrerte seg om luksussedaner og sportsbiler.

Etter å ha introdusert sin første SUV, X3-konkurrenten F-Pace, tidlig i 2016, viste de sin kommende elektriske SUV - I-Pace - i fjor høst. Den var det for øvrig fort lange ventelister på.

Og her er sannelig enda en SUV - denne gangen en sportsbil-inspirert kompakt crossover som posisjonerer størrelsesmessig i selskap med BMW X1, Audi Q3 og Mercedes-Benz GLA.

Stunt erstatter avduking

Med en spektakulær verdensrekord på kjøpet, lanserte Jaguar sin nye E-Pace under et digert arrangement i London. I stedet for en tradisjonell avduking, gjennomførte nemlig stuntmannen Terry Grant verdens hittil lengste såkalte «barrel roll» for å introdusere bilen.

Det dreier seg om å kjøre av en skråstilt rampe for deretter å gjennomføre en sideveis skru - snurre 270 grader rundt lengdeaksen - gjennom luften. Bilen lander deretter på en motsatt plassert rampe et godt stykke lenger bort. Unødvendig å presisere at slikt krever en høy grad av presisjon både under planlegging, forberedelser og gjennomføring...

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer