BMW X3 møter Freelander og Tiguan

REPRISE: Vi har saumfart markedet etter kompakte SUVer med dieselmotor og automatgir. Vi fant tre aktuelle europeere, og ville finne ut hvilken som er det beste kjøpet.

Publisert
Sist oppdatert

NB: Denne artikkelen publiserte vi første gang i januar i fjor. Full videoversjon i konklusjonskapitelet.

Vi har siden testet Ford Kuga, Subaru Forester, Audi Q5 og Volvo XC60. Les testene her:

  • Test av Ford Kuga (Mot Tiguan)
  • Test av Subaru Forester med automat.
  • Test av Subaru Forester med ny dieselmotor
  • Test av Audi Q5
  • Test av Volvo XC60
 • For 20 år siden snakket man om "terrengbiler", eventuelt "firehjulstrekkere". I Nord-Amerika hadde høyreiste stasjonsvogner med høy bakkeklaring, store hjul og tøft utseende - og gjerne firehjulstrekk - gradvis blitt mer populære frem til Ford Explorer på slutten av 80-tallet ble introdusert som et såkalt "Sport Utility Vehicle" eller SUV.

  Et begrep var født som skulle få fotfeste i markedet utover 90-tallet - også i Europa med noe forsinkelse. Uttrykket er retroaktivt dekkende for biler som Jeep Wagoneer fra 1963 - muligens den første ekte SUVen - og Range Rover, som dukket opp i 1970.

  RAV4 leder an

  Hos oss er SUVene, og da hovedsaklig de kompakte sådanne (mellom 430 og 465 centimeter lange), blant bestselgerne i markedet - de utgjør cirka 13% av alle nyregistrerte biler i 2007. I fjor var Toyota RAV4, med 4.118 nye registreringer, Norges femte mest solgte bil. Også nykommerne Honda CR-V, Mitsubishi Outlander og Nissan Qashqai var storselgere i dette segmentet i 2007.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer