BMW X3: Sportslig for inn- og utmark

X3 stiller i ensom majestet i klassen for små SUV-modeller i prestisjesegmentet. Vi hadde ingen helt klare forventninger til bilen, men den er klart et mer sporty og mer kompakt alternativ til den noe større og dyrere X5.

Publisert
Sist oppdatert

Marbella (DinSide Motor): BMW er midt i et modellrace og det spruter ut nye biler på rekke og rad. 2003 har vært et tøft år med både 5-serie, Z4, 760iL og nå også X3 og 645Ci. Videre venter vi på 5-serie stasjonsvogn, 1-serie og 6-serie kabriolet. På DinSide har vi vist spionbiler av alle disse bilene tidligere.

Ny størrelse

BMW X3 er kun 10 centimeter kortere en storbror X5, og 8 centimeter lengre enn 3-serie stasjonsvogn. Til sammenlikning er X5 15 centimeter kortere enn 5-serie stasjonsvogn, og det er vanligst at biler blir kortere når det bygges i høyden. Utvendig ser X3 ganske stor ut, men innvendig merker du godt at den er mindre enn X5. Ikke minst i bredden. BMW har også utstyrt X3 med et godt baksete, litt på bekostning av plassen foran, og et greit bagasjerom på 480 liter. Den er nok tilstrekkelig for en ikke altfor storvokst familie, men BMW legger ikke skjul på at dette er en bil som i høyeste grad også er beregnet på aktive mennesker uten barn som ønsker seg en litt mer forseggjort bil enn de japanske alternativene til omlag ”halve prisen”.

Design

Det er sagt mye om BMW’s nye designspråk og vi skal ikke felle noen endelig dom her og nå, men at BMW har en stil som ligger foran, bak eller på siden av konkurrentene, det kommer litt an på hvordan de ser det, er det ingen tvil om. Vi synes trikset med konkave og konvekse flater, som også brukes på 5-serie og Z4, er tøft og spennende, og at det lager en del liv i fargen på bilen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer