BMW X6 hybrid på vei

BMW kommer snart med sin første hybridbil. Her ser du spionbilder av det som kommer til å bli en kraftig sak.

Publisert
Sist oppdatert

Den litt merkelige kupéinspirerte SUVen X6 blir BMWs første modell med hybridteknologi. Et par konsepter har allerede vært vist, men nå begynner det å bli alvor og testingen pågår for fullt.

X5 og X6

Hittil er det kun X6 og X5 som har blitt vist med hybridløsninger hos BMW. Ikke så rart ettersom dette er en av de biltypene hvor en ekstra el-motor gir størst reduksjon i forbrukstallene.

Ikke diesel

Mens X6 hadde en åttesylindret bensinturbo under konseptpanseret, har X5 blitt vist med en mer moderat 2,0-liters dieselmotor på 204 hester. Denne hadde støtte av en 20-hesters elektrisk motor og skulle oppnå et imponerende lavt CO2-utslipp; 172 gram per kilometer. Dessverre ligger det ikke an til at denne bilen kommer i produksjon med det første.

Kraftig

I stedet satser man på fullhybriden X6. Denne har en langt kraftigere el-motor som i visse tilfeller kan drive bilen helt på egenhånd. De endelige effekttallene er ikke kjent, men en standard 50i som vil være basisen, yter 407 hester. Regn med at elektromotoren sørger for at de totale effektsifrene lander på den riktige siden av 500 med god margin. Dermed snakker vi om en skikkelig kraftkar.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer