BMW X6 hybrid på vei

BMW kommer snart med sin første hybridbil. Her ser du spionbilder av det som kommer til å bli en kraftig sak.

Publisert
Sist oppdatert
...at det er flere modeller på gang, også med mindre effekt og lavere priser, er det ingen tvil om.


Den litt merkelige kupéinspirerte SUVen X6 blir BMWs første modell med hybridteknologi. Et par konsepter har allerede vært vist, men nå begynner det å bli alvor og testingen pågår for fullt.

X5 og X6

Hittil er det kun X6 og X5 som har blitt vist med hybridløsninger hos BMW. Ikke så rart ettersom dette er en av de biltypene hvor en ekstra el-motor gir størst reduksjon i forbrukstallene.

Ikke diesel

Foto: Automedia
Foto: Automedia Vis mer

BMW X6 hybrid på vei

 1. Store bilder: BMWs hybridbil


Mens X6 hadde en åttesylindret bensinturbo under konseptpanseret, har X5 blitt vist med en mer moderat 2,0-liters dieselmotor på 204 hester. Denne hadde støtte av en 20-hesters elektrisk motor og skulle oppnå et imponerende lavt CO2-utslipp; 172 gram per kilometer. Dessverre ligger det ikke an til at denne bilen kommer i produksjon med det første.

Kraftig

I stedet satser man på fullhybriden X6. Denne har en langt kraftigere el-motor som i visse tilfeller kan drive bilen helt på egenhånd. De endelige effekttallene er ikke kjent, men en standard 50i som vil være basisen, yter 407 hester. Regn med at elektromotoren sørger for at de totale effektsifrene lander på den riktige siden av 500 med god margin. Dermed snakker vi om en skikkelig kraftkar.

For de få

Foto: Automedia
Foto: Automedia Vis mer


Noen hybridversjon av den fabelaktige dieselsekseren 35d blir det ikke, i alle fall ikke med det første. Dermed blir BMW hybrid forbeholdt en liten skare innledningsvis. For at det er flere modeller på gang, også med mindre effekt og lavere priser, er det ingen tvil om. Men disse ligger altså noen år frem i tid.

2009

X6 Hybrid introduseres i siste halvdel av neste år. Bilutstillingen i Frankfurt i september 2009 er sannsynligvis det stedet hvor den først vil bli vist.

 • Store bilder ser du her.
 • Her finner du mer BMW-stoff:

 • Tester
 • Nyheter
 • Nybillanseringer
 • Spionbilder • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer