BMW X6 hybrid

BMW jobber videre med hybrid, og det er modellene med størst innsparingsmuligheter som blir prioritert.

Foto: Automedia
Foto: Automedia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Omtrent samtidig som BMW skrinlegger sin nye 8-serie som skulle baseres på CS, tikker det inn bilder av X6 hybrid: BMWs 4,88 meter lange SUV-kupé, med en total vekt i V8-versjon på snaue 2,3 tonn.

Vi har kjørt mye X6 og ikke minst modellen med V8 turbo xDrive 50i. Den går bra i seg selv, men selv om den er spekket med tiltak fra BMWs Co2-program, Efficient Dynamics, er det ikke fritt for at turboraceren trenger rikelig med bensin.

BMW har store planer om å gjøre noe med det, og vil mest sannsynlig lansere en såkalt fullhybrid-versjon av X6. Som konseptbil har den navnet X6 ActiveHybrid Concept.

Mye krefter

Hvis vi kan forvente oss hybridkrefter på nivå med det Lexus leverer til sine biler, skulle ytelsene bli betydelig bedre mens bensinforbruket reduseres merkbart. Vi snakker her ikke om den lille tassen av en elektrisk motor som er annonsert for BMW 7-serie og X5. I X6 er det adskillig mer effekt det dreier seg om. Vi blir litt overrasket om ikke BMW vil legge seg helt opp mot det beste fra Lexus, rundt 200 hesters elektrisk motor.

På bildene er det verdt å legge merke til at bilen mest sannsynlig er i avslutningen av testingen. I begynnelsen hadde X6 hybrid en kjempekul på panseret, men denne er nå redusert til en liten hump midt på. Denne finnes ikke på noen av dagens X6-modeller.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer