BMW X6 M: Rå SUV for gifaenfolk

Merker med respekt for seg selv, og ingen andre, har en SUV-djevel på programmet. BMW er ikke noe unntak når de nå lanserer den første M-suven.

Foto: Stian Gihle
Foto: Stian Gihle Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi har kjørt det siste tilskuddet i produktrekken til BMW - X6 M. X6 er i grunn kjent fra før, men nå har den også fått skikkelig motor. Motoren er den samme som sitter i X6 xDrive50i og 750i, men nå har den fått på plass alle hestekreftene. 555 er det av dem, et ikke ubetydelig antall, og gode 680 newtonmeter fra 1.500 til 5.650 newtonmeter. Det gjør den raskest i klassen fra 0 til 100, og X6 M klokker i denne prestisjeøvelsen 4,7 sekunder.

X6 M har også en tvilling som heter X5 M. Disse to bilene ble vist samtidig, og har identiske tekniske data. X6 har litt mindre bagasjerom og dårligere takhøyde i baksetet, men ellers er alt likt - lik motor, like ytelser, likt forbruk, lik vekt, samme hjul osv.

Flere som vil leke

Den første konkurrenten vi tenkte på da denne bilen dukket opp var Cayenne Turbo S. Den har 550 hestekrefter og hele 750 newtonmeter. Den går 0 til 100 på 4,8 sekunder og ligger dermed svært tett på BMWene.

Mercedes har også en sånn buldrebass. Det er ML 63 AMG. Den har allerede fått facelift men yter fortsatt 510 hestekrefter og 630 newtonmeter. Denne motoren har ikke turbo, men bilen klarer likevel 0 til 100 på 5 sekunder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer