BMW X6 xDrive M?

Cayenne Turbo og ML 63 AMG: BMW vil nok være med i dette selskapet de også, og selv om disse modellene neppe har den store forretningsmessige betydningen, betyr de mye for merkets prestisje.

Foto: Automedia
Foto: Automedia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I dag finnes det ikke M-versjoner av hverken X3, X5 eller X6. BMW har sikkert hatt en god grunn for å gjøre det slik, men det må være surt å se at Mercedes og Porsche har dette markedet for seg selv.

Dagens spionbilder viser en ny X6 med noen enorme luftinntak i støtfangeren og fire runde eksosrør i hekken - typiske M-kjennemerker. Når BMW går fra "ordinær" modell til M er det vanlig at tåkelysene foran forsvinner til fordel for større luftinntak. Et fornuftig grep mener vi. Tåkelys er noe man strengt tatt ikke trenger, mens mer effekt ofte er mer å foretrekke.

Navn

Når det gjelder navn har BMW nylig byttet ut navnet på biler med firehjulsdrift. De heter nå xDrive. X6 med største dieselmotor heter for eksempel X6 xDrive 35d. Derfor tror vi at en M-versjon av X6 vil hete X6 xDrive M. Det er for så vidt ikke basert på annet enn mer eller mindre vill gjetning fra vår side.

Turbo

Mer motorisering av M-biler i fremtiden blir spennende. Det går rykter om både V10 og V8 med to turboladere. Dagens X6 finnes med V8 turbo (X6 xDrive 50i) allerede og det er ikke usannsynlig at det er denne motoren som blir piffet opp til M-modellen. Uansett hvordan de løser dette i praksis blir en ting viktig, effekten må godt over 500 hestekrefter, finanskrise eller ei.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer