BMW Z3 blir Z4

Firmabilen til James Bond får avløsning i nye BMW Z4. Amerikanerne får roadsteren allerede til høsten.

Publisert
Sist oppdatert

Litt skuffet konstaterer vi at BMW vektlegger antall golfbagger det er plass til i bagasjerommet før motorene presenteres i pressemeldingen. Ikke vi.

2,5 og 3,0

I første omgang blir motoriseringen to rekkeseksere på henholdsvis 2,5 og 3,0 liter. Dette er velkjente BMW-motorer som yter 192 og 231 hestekrefter. Dagens Z3 har en avgiftsgunstig 1,9-liter som nærmest halverer prisen i Norge, men det ser ikke ut som nye Z4 vil få et tilsvarende motoralternativ i første omgang.

Dagens Z3 M med 321 hestekrefter blir heller ikke fulgt opp med nye Z4 fra lansering, men vil antakelig komme etter hvert.

Velkjent

Faste lesere av DinSide Motor har allerede sett spionfotografier av nye Z4. På de ferske bildene fra BMW ser det ut som at Z4 blir enda mer roadsteraktig enn Z3 er, blant annet er interiøret mer rent og ryddig enn i Z3.

Z4 er mer kantete i karosseriet enn forgjengeren, og fronten er både blitt mer klassisk og mer moderne. Særlig blinklyset som slynger seg om hele nedre del av frontlyktene vil bli lette å kjenne igjen.

6-trinn og SMG

BMW Z4 3.0i vil ha tre girkassealternativer; 6-trinns manuell, 5-trinns automat, og en sekvensiell manuell girkasse (SMG). 2,5-liters alternativet vil også ha tre alternativer, men den manuelle girkassen vil være femtrinns.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer