BMW Z4 finanskrise-M

Det ligger fortsatt ingen skikkelig M-versjon av Z4 i løypa, men denne modellen hjelper litt.

BMW Z4 finanskrise-M
Publisert
Sist oppdatert

BMW Z4 kommer med ny toppmotorisering. Motoren er den samme som sitter i dagens sterkeste variant, men man har føyd til en "s" til slutt, og den nye modellen heter dermed Z4 sDrive35is - altså med "s" til slutt.

Dagens sDrive35i, uten "s" til slutt, har 306 hestekrefter og 400 newtonmeter. Dreiemomentet er tilgjengelig mellom 1.300 til 5.000 omdreininger. 0 til 100 går unna på 5,1 sekunder med dobbelkløtsj automatgirkasse.

Nesten M

Nå har motoren blitt tynt opp til 340 hestekrefter. Det i seg selv er greit, men enda mer spennende ting har skjedd med dreiemomentet. Det ligger nå på 450 newtonmeter, men en overboost-funksjon sørger for 500 newtonmeter ved kortere økter.

0 til 100-tiden med automatgir synker dermed fra 5,1 sekunder til 4,8.

Forbruket forblir det samme. 0,9 liter per mil ved blandet kjøring. Det tilsvarer et CO2-utslipp på 210 gram per kilometer.

M-pakke

Z4 sDrive35is har fullt M-utstyr som standard. Det betyr felger, styling og adaptivt M understell. Det visuelle ser dere på bildene, mens adaptivt M-understell i hovedsak er elektrisk justerbare dempere. Felger kommer i størrelsene 18 og 19 tommer. Innvendig bærer også interiøret preg av M-pakken. Vi regner med at det er drysset M-logoer rundt i interiøret, sportsseter og at materialvalget er sportslig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer