BMW Z4 M-roadster

Det er litt tynt med M-modeller hos BMW fortiden, men det blir nok bedre i løpet av året. Akkurat nå er det kun mulig å få tak i nye M3 kupe eller kabriolet.

Publisert
Sist oppdatert

Vi regner med at det dukker opp M-modeller av både 5- og 6-serie i nærmeste fremtid. Nærmest er nok M5 som skal komme i løpet av året.

M-roadster

Denne modellen hadde vi nesten glemt, men etter at disse bildene tikket inn dukket tanken på en M-roadster opp. Tidligere fantes Z3 M-roadster, men også en Z3 M-coupe. Disse bilene var utstyrt med en 3,2-liters rekkesekser med 321-hestekrefter. Z3 var den første M-modellen med to runde eksosrør på hver side bak. Dette har nå blitt et kjennemerke og finnes på M3, og var også på plass på den nylig utfasede M5.

343 hestekrefter

Vi har testet Z4 med både 192 og 231 hestekrefter. Begge modellene er deilige kjøremaskiner som kler mye motoreffekt. Det er naturlig å tro at en Z4 M-roadster kan bli utstyrt med den samme motoren som sitter i dagens M3. Det er en 3,2-liters rekkesekser som yter 343 hestkrefter og 365 newtonmeter. I M3 klarer denne motoren 0 til 100 kilometer i timen på 5,2 sekunder og toppfarten er begrenset til 250 kilometer timen. Hvis vi sammenligner vekten på en Z4 med 231 hestekrefter og en 330 Ci med den samme motoren, ser vi at Z4-modellen er 140 kilo lettere. Det kan dermed hende at M-roadsteren blir litt raskere enn M3. Da er det mulig vi ser 0 til 100 på under 5 sekunder på Z4 M-roadster.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer