BMW Z4 tilgjengelig for flere

BILLIGERE: Roadsteren fra München kommer til våren med to-liters motor med fire sylindre og 150 hester. Grunnpris anslås til maksimalt 390 000 kr.

Publisert
Sist oppdatert

Siden den ble introdusert, er BMWs Z4-serie blitt solgt i over 100 000 eksemplarer. Ambisjonsnivået er imidlertid høyere enn som så, og nå satser BMW på å nå ut til et enda bredere publikum, en utvikling som startet med introduksjonen av Z4 2.2i i fjor sommer (lenke til vår test nedenfor).

Mer "demokratisk"

Til sommeren vil det dermed bli mulig, for godt under 400.000 kroner, å skaffe seg en BMW Z4 Roadster med den samme fire sylindrede to-liters motoren som i disse dager dukker opp i den nye 3-serien. To liters sylindervolum og 150 hester kan jo høres ut som om det er på grensen til undermotorisering for denne type bil, men BMW lover at den skal være "nesten" like sprek som de kraftigere variantene.

Fortsatt spenstig

Toppfarten skal være på 220 kilometer i timen og 0-100 skal gå unna på 8,2 sekunder. Med et dreiemoment på 200 Newtonmeter ved 3.600 omdreininger i minuttet, skal også forbikjøringsevnen være helt utmerket: også øvelsen 80-120 kilometer i timen skal Z4 2.0i klare på 8,2 sekunder.

BMW Z4 Roadster 2.0i skal ha première i Genève i mars; produksjonsoppstart er programmert til april og introduksjon i Norge skjer ifølge importør i mai/juni.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer