Snart kommer 8-serie Gran Coupé

BMWs lekreste
og bredeste bil!

Nye BMW 8-Serie Gran Coupé har fire dører, plass til en liten familie - og wow-faktor.

LINJELEKKERT: Her får du både sportsbil, lekker kupé og praktisk bil i ett. Og firehjulsdrift er standard. Foto: BMW
LINJELEKKERT: Her får du både sportsbil, lekker kupé og praktisk bil i ett. Og firehjulsdrift er standard. Foto: BMW Vis mer
Publisert

Hvem husker ikke BMW 840i og 850i fra 1989? Biler som allerede har fått legendestatus. For akkurat ett år siden gjenoppsto BMWs 8-serie, da i kupé-utgave, og i høst kom kabrioleten, som vi nylig hadde på test.

Nå er enda en bil i 8-serien klar – en modell som nok blir den mest attraktive: Gran Coupé.

- Her er sportslighet og luksus pakket inn i subtil eleganse med fire dører. Dette er bilen for dem som ønsker en dose ekstravagansa og kjøreglede, både i hverdagen og til de lengre kjøreturene, sier Marius Tegneby, kommunikasjonsdirektør i BMW Group Norge, i en pressemelding.

Det tredje familiemedlemmet i BMWs helt nye 8-serie er den eneste modellen i sitt segment som baserer seg på en to-dørs sportsbil. Med fire dører, lengre akselavstand og et større bagasjerom, blir modellserien dermed komplett.

Mer design, mer plass, mer luksus

8-serie Gran Coupé deler naturlig nok mye av designen med sine to søsken, men fra A-stolpen og bakover er det store forskjeller. Akselavstanden måler 3.023 mm, noe som er 201 mm lengre en kupé-modellen. Lengden har vokst med 231 mm og måler nå 5.082 mm, bredden har økt med 30 mm til 1.932 mm og høyden har økt med 61 mm til 1.407 mm. Det er verdt å merke seg at sporvidden fremme er den samme som på 8-serie Coupé og Cabriolet (1.627 mm), mens sporvidden bak har økt med 28 mm til 1.671 mm. Den er dermed bredest blant alle BMWs modeller.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer