Snart kommer 8-serie Gran Coupé

BMWs lekreste
og bredeste bil!

Nye BMW 8-Serie Gran Coupé har fire dører, plass til en liten familie - og wow-faktor.

LINJELEKKERT: Her får du både sportsbil, lekker kupé og praktisk bil i ett. Og firehjulsdrift er standard. Foto: BMW
LINJELEKKERT: Her får du både sportsbil, lekker kupé og praktisk bil i ett. Og firehjulsdrift er standard. Foto: BMW Vis mer
Publisert

Hvem husker ikke BMW 840i og 850i fra 1989? Biler som allerede har fått legendestatus. For akkurat ett år siden gjenoppsto BMWs 8-serie, da i kupé-utgave, og i høst kom kabrioleten, som vi nylig hadde på test.

Nå er enda en bil i 8-serien klar – en modell som nok blir den mest attraktive: Gran Coupé.

- Her er sportslighet og luksus pakket inn i subtil eleganse med fire dører. Dette er bilen for dem som ønsker en dose ekstravagansa og kjøreglede, både i hverdagen og til de lengre kjøreturene, sier Marius Tegneby, kommunikasjonsdirektør i BMW Group Norge, i en pressemelding.

Det tredje familiemedlemmet i BMWs helt nye 8-serie er den eneste modellen i sitt segment som baserer seg på en to-dørs sportsbil. Med fire dører, lengre akselavstand og et større bagasjerom, blir modellserien dermed komplett.

BAKI: Her er det er to skikkelige sportsseter (lik de foran), men det er også plass til ei barne-rumpe i midten. BMW velger derfor å kalle bilen for en 4+1. Foto: BMW
BAKI: Her er det er to skikkelige sportsseter (lik de foran), men det er også plass til ei barne-rumpe i midten. BMW velger derfor å kalle bilen for en 4+1. Foto: BMW Vis mer
10 KVADRAT: Gran Coupé ruver på veien. Den er over fem meter lang og nesten to meter bred. Foto: BMW
10 KVADRAT: Gran Coupé ruver på veien. Den er over fem meter lang og nesten to meter bred. Foto: BMW Vis mer

Mer design, mer plass, mer luksus

8-serie Gran Coupé deler naturlig nok mye av designen med sine to søsken, men fra A-stolpen og bakover er det store forskjeller. Akselavstanden måler 3.023 mm, noe som er 201 mm lengre en kupé-modellen. Lengden har vokst med 231 mm og måler nå 5.082 mm, bredden har økt med 30 mm til 1.932 mm og høyden har økt med 61 mm til 1.407 mm. Det er verdt å merke seg at sporvidden fremme er den samme som på 8-serie Coupé og Cabriolet (1.627 mm), mens sporvidden bak har økt med 28 mm til 1.671 mm. Den er dermed bredest blant alle BMWs modeller.

Til tross for de økte dimensjonene, har ikke vekten økt med mer enn rundt 70 kg, mye takket være utstrakt bruk av lettvektsmaterialer.

GRAN PRIX: Denne skal ut for å konkurrere med blant andre Mercedes-AMG og Porsche Panamera. Foto: BMW
GRAN PRIX: Denne skal ut for å konkurrere med blant andre Mercedes-AMG og Porsche Panamera. Foto: BMW Vis mer

De utvidede målene gjør at både proporsjoner og linjer skiller seg ut fra Coupé- og Cabriolet-modellene. Siden frontruten har en noe mer stående vinkel, er også taklinjen høyere. Sammen med den økte akselavstanden og bredden betyr det mer plass for både fører og passasjerer, ikke minst i baksetet. Dagslys i kupeen kan sikres med et panoramasoltak på hele 1,5 kvadratmeter.

BREDDEGRAD: Dette er den bredeste rumpa BMW kan tilby. Sporvidden er 28 mm bredere enn kupé- og kabriolet-utgavene. Foto: BMW
BREDDEGRAD: Dette er den bredeste rumpa BMW kan tilby. Sporvidden er 28 mm bredere enn kupé- og kabriolet-utgavene. Foto: BMW Vis mer
GREI PLASS: Bagasjen tar 440 liter - eller tre golfbagger, som er blitt en slags standard for dem med køller. Foto: BMW
GREI PLASS: Bagasjen tar 440 liter - eller tre golfbagger, som er blitt en slags standard for dem med køller. Foto: BMW Vis mer

Fakta BMW 8-serie Grand Coupé

Modell Effekt Dreiemoment 0-100 km/t Toppfart
BMW 840i xDrive Gran Coupé340 hk500 Nm4,9 sek250 km/t
BMW M850i xDrive Gran Coupé530 hk750 Nm3,9 sek250 km/t
BMW 840d xDrive Gran Coupé320 hk680 Nm5,1 sek250 km/t

Med to markante bakseter, er 8-serien det BMW velger å kalle en 4+1-seter. De ytre baksetene har samme utforming som sportssetene foran. Med god sidestøtte og integrerte hodestøtter skal den også kunne by på sportslig luksusfølelse for dem som er henvist til baksetet.

Bagasjerommet sluker 440 liter, som BMW eksemplifiserer at betyr plass nok til tre golfbagger (hvorfor skal alt måles i golfbagger, mon tro?).

PÅ INNSIDEN: Interiøret er likt som i de andre 8-serie-modellene. Det betyr det aller siste innen digitale instrumenter og infotainment. FotoS: BMW
PÅ INNSIDEN: Interiøret er likt som i de andre 8-serie-modellene. Det betyr det aller siste innen digitale instrumenter og infotainment. FotoS: BMW Vis mer

3 motorvarianter – mer i vente

BMW 8-serie Gran Coupé lanseres først med tre motorvarianter: Én sekssylindret bensinmotor på 340 hk, én sekssylindret dieselmotor på 320 hk og én åttesylindret bensinmotor på hele 530 hk. Alle modellene har 8-trinns Steptronic-automatgir og xDrive-firehjulsdrift som standard.

BMW varsler at det kommer en versting, også: Litt seinere lanseres det som blir toppmodellen, BMW M8 Gran Coupé. Da snakker vi godt over 600 hester!

Lanseres til høsten

Bilen skal stå klar i november, og norske BMW-forhandlere åpner for bestilling om kort tid. Da skal den ut å konkurrere mot for eksempel Mercedes-AMG GT, helt nye Audi S7 og RS7 og ikke minst Porsche Panamera, som må sies å være erkefienden i dette segmentet.

Les vår duell av Mercedes-AMG GT 63 S og Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid Active Tourer her!

– Sammen med helt nye BMW X7 og den oppgraderte 7-serien, er den nye BMW 8-serien et tydelig eksempel på at BMWs pågående modelloffensiv gjelder i alle segmenter - også i de mest luksuriøse, avslutter Tegneby hos den norske BMW-importøren.

Priser BMW 8-serie Grand Coupé

Modell Pris (fra)
BMW 840i xDrive Gran Coupé1.261.100,-
BMW M850i xDrive Gran Coupé1.758.400,-
BMW 840d xDrive Gran Coupé1.271.500,-

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer