BMWs nye luksusbil vist

BMW viser nå frem femte generasjon 7-serie. Dette er flaggskipet til BMW og skal på mange måter representere det fabrikken står for.

Publisert
Sist oppdatert

MÜNCHEN (DinSide Motor): Den nye bilen vises først med tre motorer. 750i er den foreløpige toppmodellen. Den har fått den samme motoren som sitter i X6 xDrive 50i, nemlig en V8er med to turboladere som er plassert inne i Ven. Ytelsene er her 407 hestekrefter og 600 newtonmeter.

Modellen under kalles 740i og er også utstyrt med en kjenning. 740i har en rekkesekser med to turboladere, samme som i 335i, men i 7-serie yter den 326 hestekrefter. Dreiemomomentet på denne motoren er 450 newtonmeter.

Kraftdiesel

”Volummodellen” i blir en 730d med dieseldrevet rekkesekser. Dette er singelturbovarianten av treliteren som allerede finne i flere BMW-modeller, men her yter den 245 hestekrefter. Dreiemomentet er 540 newtonmeter. Forbruket på denne modellen, som er den eneste motoren som også sitter i dagens 7-serie, er 0,72 liter per mil. I dagens 730d bruker den samme motoren 0,79 liter per mil. Den nye 730d bruker 7,2 sekunder fra 0 til 100 og slipper ikke ut mer enn 192 gram Co2 per kilometer.

Effektivt

Grunnen til det lave forbruket kommer av at BMW har innført full pakke med Efficient Dynamics også på 7-serie.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer