BMWs nye luksusbil vist

BMW viser nå frem femte generasjon 7-serie. Dette er flaggskipet til BMW og skal på mange måter representere det fabrikken står for.

Publisert
Sist oppdatert

MÜNCHEN (DinSide Motor): Den nye bilen vises først med tre motorer. 750i er den foreløpige toppmodellen. Den har fått den samme motoren som sitter i X6 xDrive 50i, nemlig en V8er med to turboladere som er plassert inne i Ven. Ytelsene er her 407 hestekrefter og 600 newtonmeter.

Modellen under kalles 740i og er også utstyrt med en kjenning. 740i har en rekkesekser med to turboladere, samme som i 335i, men i 7-serie yter den 326 hestekrefter. Dreiemomomentet på denne motoren er 450 newtonmeter.

Kraftdiesel

BMWs nye luksusbil vist

BMWs nye luksusbil vist

 1. Store bilder!


”Volummodellen” i blir en 730d med dieseldrevet rekkesekser. Dette er singelturbovarianten av treliteren som allerede finne i flere BMW-modeller, men her yter den 245 hestekrefter. Dreiemomentet er 540 newtonmeter. Forbruket på denne modellen, som er den eneste motoren som også sitter i dagens 7-serie, er 0,72 liter per mil. I dagens 730d bruker den samme motoren 0,79 liter per mil. Den nye 730d bruker 7,2 sekunder fra 0 til 100 og slipper ikke ut mer enn 192 gram Co2 per kilometer.

Effektivt

Grunnen til det lave forbruket kommer av at BMW har innført full pakke med Efficient Dynamics også på 7-serie.

Lettere

7-serien er 5.072 millimeter lang og i L-versjon er den ytterligere 140 millimeter lengre, hele 5.212 millimeter lang. Den ekstra plassen kommer baksetepassasjerende tilgode. Den er dermed større enn dagens modelle, men den er opptil 55 kilo lettere en dagens modell takket være bruken av aluminum i stedet for stål.

Integralstyring

BMWs nye luksusbil vist


Av andre nyheter kommer bilen med noe som heter Integral Active Steering. Dette er styring som også svinger på bakhjulene. Dynamic Damping Control justerer ikke overraskende dempingen og Dynamic Driving Controll justerer en rekke parameter som tempoet på girskift, styring og antiskrens og eventuelt et anti-krengesystem.

BMW Connected Drive sørger for full netttilgang i bilen.

Vi var rimelig sikre på BMW skulle vise 7-er med nye 8-trinns girkasse, men det gjorde de ikke. Alle motorer leveres foreløpig med 6-trinns kasse.

BMWs konsernsjef, Norbert Reithofer, bekreftet derimot at 7-serie skal leveres som hybridbil.

 • Se bilder av bilen her.
 • BMWs nye luksusbil vist

  1. Store bilder!


  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer