BMW 3-serie Touring

BMWs nye stasjons­vogn blir ladbar

Den nye 3-serien har startet sin løpebane litt smått her i landet, da den for et flertall av kundene manglet det vesentligste. Nå blir det en endring på det.

DEN FEMTE DØREN: Gradvis kompletteres BMWs sjette generasjon 3-serie, nå med den viktige Touring-versjonen på plass. Både denne og sedanen kommer som ladbar hybrid til Norge til neste år - da kan nok salget ta av for alvor. Foto: BMW
DEN FEMTE DØREN: Gradvis kompletteres BMWs sjette generasjon 3-serie, nå med den viktige Touring-versjonen på plass. Både denne og sedanen kommer som ladbar hybrid til Norge til neste år - da kan nok salget ta av for alvor. Foto: BMW Vis mer
Publisert

Da vi testet den helt nye BMW 3-serie som sedan for et halvt år siden, konkluderte vi med at den muligens er den beste BMW-en ut fra en totalvurdering.

Man kan ikke akkurat si at modellen selger som varmt hvetebrød her i landet, med 149 registreringer fra januar til utgangen av mai. Men det skal sies at den nye generasjonen først ble introdusert i mars, og stasjonsvogn-utgaven har jo ikke vært på markedet ennå.

Det er denne som nå gjør at BMW kan hente modellen ut i aktualitetens lys igjen, mens vi venter på en elektrifisering som vil komme på et senere tidspunkt i form av den ladbare hybriden 330e - og ja, denne gangen også som stasjonsvogn.

Hybrid potensial

Av de 642 nye 3-serieeksemplarene som ble registrert i Norge i fjor, var hele 71 prosent den ladbare sedanen 330e. Med andre ord er det potensial for økning i salget.

Uten å fornekte BMWs lange designhistorikk, preges stasjonsvognen av de nye linjene vi oppdaget på sedan-modellen. Sideprofilen til stasjonsvognen preges av de korte overhengene, den stigende linjen som går fra fronten til bakenden og sidevinduene som smalner bak sammen med den fallende taklinjen. Eksteriørdesign-alternativene M Sport, Luxury Line og Sport Line, har dessuten alle hver sine individuelle karakterer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer