BMWs "økonomi-SUV" nærmer seg

Det blir drøyt å kalle dette en ny klasse bil slik BMW prøver på, men vi er spente på BMW X1 allikevel.

Foto: Knut Moberg
Foto: Knut Moberg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har vært kjent en stund at BMW skal ut på markedet med en kompakt-SUV i klassen under X3. Den ble vist som såkalt konsept på bilutstillingen i Paris i fjor høst (oppslagsbildet), men bildene vi har sett den siste tiden tyder på at produksjonsmodellen blir seende ut omtrent slik.

Facebook

Nå har BMW lagt ut noe litt mer materiale om bilen i en relativt original såkalt "teaser"-kampanje via Facebook.

Fortsatt kamuflert

Nylig fikk også en del utvalgte europeiske journalister anledning til å kjøre bilen, riktignok kun en prototype dekket av kamuflerende folie, på Mallorca. En del data har også lekket ut. BMW kaller ikke bilen en SUV men en SAV (Sports Activity Vehicle). Vel - kjært barn osv... Den skal være basert på 3-serie stasjonsvogn med xDrive, men er selvsagt høyere, og noe kortere. Autonews.de rapporterer om en akselavstand på 276 centimeter og en lengde på 443 centimeter - ti centimeter kortere enn 3-serie, altså.

xDrive28i

Det fremgår at innstegsversjonene i X1-serien vil være xDrive18i og xDrive18d, altså henholdsvis bensin- og diesel-innstegsmotorisering med effekt på 136 eller 143 hestekrefter avhengig av markedene. Neste nivå blir xDrive20i og xDrive20d. Kraftigste dieselmotor blir biturbo-toliteren på 204 hestekrefter i xDrive23d. Toppmotoriseringen blir bensinrekkesekseren med tre liter slagvolum i xDrive28i. Maksimal effekt er ikke oppgitt for denne motoren, men den skal klare 0 til 100 på 6,7 sekunder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer