Her er BMW 8-serie

BMWs super-GT avduket

Som så ofte før tyr BMW til konsept-begrepet for å forhåndsvise denne flaggskip-modellen, som kommer på markedet til neste år.

SINNATAGGEN: Kraftfullt sportslige linjer og et aggressivt oppsyn karakteriserer den nye 8-serien fra BMW. Foreløpig har den navnet Concept 8-series. Foto: BMW
SINNATAGGEN: Kraftfullt sportslige linjer og et aggressivt oppsyn karakteriserer den nye 8-serien fra BMW. Foreløpig har den navnet Concept 8-series. Foto: BMW Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke første gang BMW lanserer en 8-serie. Forrige gang var i 1989 og den store coupéen hadde en relativt forsiktig karrière i ti år. Det nærmeste vi har kommet en gjenfødsel er den ladbare sportskupéen i8, som vi senest testet i oppgradert utgave i januar.

Men en ekte 8-serie? Rykter hadde svirret lenge og i fjor kunne vi annonsere at BMW gjorde det offisielt at det skulle komme en ny sportskupé med det navnet. Men bildene vi kunne vise var av et tidligere konsept - Gran Lusso Coupé.

I likhet med nevnte konsept, er det i anledning Concorso d'Eleganza Villa d'Este ved Como-sjøen i Italia at nye 8-serie vises.

Luksus-offensiv

BMW kaller den en studie, men legger umiddelbart til at det er en forsmak på 8-serie, som skal komme på markedet i 2018. Det dreier seg om et ledd i en storoffensiv mot kundene i de øverste sjiktene i luksusmarkedet, der det ofte går i Bentley, Aston Martin, Ferrari og lignende.

Ifølge BMWs designsjef, Adrian van Hooydonk, er designen ment å skulle forene fortid og fremtid. Den skal være øyeblikkelig gjenkjennbar som en BMW, men det er samtidig uttrykt nye design-idéer og nye utformingsmetoder er tatt i bruk.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer