CES 2020

BMWs visjoner for fremtidsinteriøret

Bilindustrien gir ikke slipp på en autonom fremtid. På CES i Las Vegas viste BMW frem sin tolkning av hvordan interiøret i premiumbilene kan bli i fremtiden.

Konseptbilen BMW i Interaction EASE - BMWs visjon på en autonome fremtid på CES 2020 Vis mer
Publisert

LAS VEGAS, DINSIDE: Det er ikke til å legge skjul på. Vi ble skuffet. På en «mini-pressekonferanse» kvelden i forkant av avdukningen, ble vi lovet av BMW at føreren fortsatt skal stå i fokus. Bildet på skjermen viste en illustrasjon av en BMW M Next, en helelektrisk sportsbil. Dette lover bra, tenkte vi.

Så fjerner de duken, og vi blir presentert en hvit kasse. Nedtur, altså, for vi hadde i det minste forventet en noenlunde produksjonsklar iNext som ble presentert på CES som konseptbil for et år siden. Hva skjer? Har BMW fått kalde føtter?

Få med deg alle nyhetene fra CES i Las Vegas.

Personifisering

Man hører litt småfnising i salen, så er det bare å ta innover seg at denne BMW er ingen konseptbil per se. «BMW i Interaction Ease», som den heter, er bilprodusentens visjon på fremtidens bilinteriør når autonome biler har blitt allemannseie. I fjor var det «drivercentric», altså førersentrert. I år bruker BMW ordet «holistic», helhetlig, når de beskriver tankegangen bak bilen, eller interiøret. Med dette mener de at du skal ha en intim forbindelse med bilen din. Den skal ikke bare fylle en praktiske behov, men sansene og subjektive preferanser skal tas hensyn til.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer