Bobilsalget tar av

I flere år har salget nådd nye høyder. Dette året er intet unntak.

Med bobil får du hyttetomt på enhver ledig og lovlig plass, som her, rett under Gaustatoppen.  Foto: FRED MAGNE SKILLEBÆK
Med bobil får du hyttetomt på enhver ledig og lovlig plass, som her, rett under Gaustatoppen. Foto: FRED MAGNE SKILLEBÆK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Årets ferieavvikling nærmer seg slutten, og mye tyder på at flere nordmenn enn noen gang har avholdt ferien i en bobil. I hvert fall om vi legger salget av slike biler til grunn, for det har eksplodert – igjen, og igjen.

Ved nyttår rullet det 33.432 bobiler med norske skilt på veiene. Bare i fjor var tilsiget av bobiler på hele 2.609 biler. Dette tallet er vi i ferd med å tangere allerede hittil i år. Fra nyttår til ut juli har salget av bobiler med tillatt totalvekt på maks 3,5 tonn økt med 23,3 prosent, sammenlignet med samme periode i fjor. Salget av bobiler med tillatt totalvekt over 3,5 tonn har økt med 0,1 prosent, så det er tydelig å se hvilken vektklasse de nye kundene ønsker.

Verdens mest vannvittige bobil?

Hvem er kunden

I Sverige finnes det rundt 50.000 registrerte bobiler, og i Europa finner du ca. 1,4 millioner registerte bobiler. Men hvem er det som kjøper bobiler i Norge? Båtbransjen er klare i sin tale. De mener bobilbransjen for tiden er deres største konkurrent, og kan være årsaken til det store fallet båtbransjen har opplevd de senere årene. Andre henviser til at det også er hytteeiere som konverterer for å få seg en mobil ferieplattform.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer