Verdens kuleste?

Boble og Hippi-buss som elbil

Nå bygger VW om gamle Folkevognbusser og Bobler til eldrift. Det er ikke billig, men du får verdens kuleste elbil.

MODERNE KLASSIKER: Volkswagen Samba, eller T1 som den egentlig heter, er uhyre populær. Å bygge den om til elbil er mulig, men det koster. I tillegg må du ha bilen ... Foto VW
MODERNE KLASSIKER: Volkswagen Samba, eller T1 som den egentlig heter, er uhyre populær. Å bygge den om til elbil er mulig, men det koster. I tillegg må du ha bilen ... Foto VW Vis mer
Publisert

Volkswagen har akkurat rullet ut de første elektriske ID. 3 på en helt ny elbil-plattform. Snart kommer SUV-en ID.4. Biler som skal ta Volkswagen inn i en ny, elektrifisert framtid, ifølge den tyske bilprodusenten. Samtidig har ikke Volkswagen glemt de gamle klassikerne. Sammen med firmaet e-Classic, har de utviklet et konverteringssett som gjør det mulig å bygge om både den gamle Folkevognbussen T1 – også kalt Hippi-buss, Bulli eller Samba – og VW Boble til elektrisk drift.

Elektrisk Hippi-buss

Volkswagen e-Bulli, som den nå heter, er basert på Samba-utgaven av VW T1, den mest luksuriøse versjonen av første generasjon Folkevognbuss som kom på veien i 1951.

Den hadde blant annet de karakteristiske vinduene langs taket. I dag selges disse for en stor slump penger. I januar 2017 ble en VW DeLuxe Samba med 21 vinduer solgt på Barrett-Jackson auksjon i Scottsdale, Arizona, for den nette sum av 302.500 dollar – rundt 2,6 millioner kroner etter dagens kurs.

Rekkevidde 250 kilometer

Det første elektriske eksemplaret, som er avbildet her, er fra 1966. Den gamle, luftavkjølte boksermotoren på 44 hester er byttet ut med et batteri på 44 kWt og en elmotor på 83 hester.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer