Boble til en kvart million

Når New Beetle kommer til Norge i mars neste år, blir den utsmykket med en prislapp på en kvart million.

New Beetle. Klikk her for større bilde.
New Beetle. Klikk her for større bilde. Vis mer
Publisert

Men;prisen avhenger selvsagt av hvilken motor og hvilket utstyrsnivå du vil kreve av ”Bobla”.

Diesel billigst

Når den svinger inn på den norske landeveien i Mars, vil den være tilgjengelig med både diesel- og bensinmotor. For en pris på 253.110 får du en 1,9-liters turbo-diesel, som sparker fra med 90 hestekrefter. Noe uvanlig er det at diesel-motoren faktisk er billigere enn bensinmotoren.

Gammel bensinmotor

Bensinmotoren, som koster 264.550 kroner, er en 2-liters rekkefirer med 115 hk. Dette er den samme motoren som sitter i den forrige VW Golf, Golf IV. Vi finner det noe merkelig at VW har valgt å utstyre New Beetle med denne gamle motoren i stedet for den 1,8-literen på 125 hk, som sitter i den nyeste Golfen. 1,8-literen er både en nyere motor, og etter det norske avgiftsreglementet ville den også vært billigere.

Fra neste høst kommer enda et motoralternativ, en 1,6-liters bensinmotor med 100 hk. Antatt prisnivå på denne er 225.000 kroner.

Utstyr

Beetle kommer med en 5-trinnsmanuell gearkasse som standard. Mot et mellomlegg i pris leveres den også med en 4-tinns automatkasse. Av standardutstyr har New Beetle blant annet ABS-bremser, elektronisk stabilitetsprogram, elektriske vindusheiser foran, tyverialarm og fire kollisjonsputer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.