Bobleromantikk

Utseendemessig er det mange likhetstrekk mellom dagens Beetle og den gamle bobla, men der stopper også mye av likheten. Teknisk er det to verdener.

Publisert
Sist oppdatert

Volkswagen har vært dristige med Bobla. Bobla er i sin helhet bygd i romansk stil. Det finnes knapt en eneste rett linje. På innsiden har også designerne fått med seg det vesentlige. Du drar kjensel på den store fartsmåleren, blomstervasen og store flater i dørene i bilens farge.

Stor og noe upraktisk

Det runde taket skaper en enorm romfølelse. I tillegg har du frontruten og A-stolpene langt foran deg. Dette gjør at knapt noen kan hevde at det er trangt i Beetle. Selv mine 196 centimeter hadde det veldig bra bak rattet.

Setene kan du justere både i høyde- og lengderetningen, men er ikke utstyrt med noen andre fancy innstillinger i tillegg til det. Du sitter godt og har rimelig god støtte for rygg og ben. Den kroppsdelen som lider mest er høyrebeinet. Det hviler mot midtkonsollen under kjøring og der er det noen skarpe kanter som ikke akkurat gjør kneet noen hyggelig tjeneste.

Bortsett fra det er det ikke så mye sette fingeren på. Rattet kan naturligvis justeres i både høyde og lengde, og ergonomien er god bortsett fra et par ting. Sigarettenner og askebeger er lokalisert så langt under dashbordet at det er umulig å sysle med disse tingene mens du kjører. Askebegeret er det fysisk mulig å rekke, men sigarettenneren rekker du ikke. Koppholderne er også plassert i de samme områdene, og halvlitersflasker kan ikke stå der på grunn av mangelfull høyde opp til dashbordet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer