Test: Ford Ranger Raptor

Bølla blant pickupene

Ford Ranger Raptor skal tåle 170 km/t i terrenget!

Kongen på haugen: Interessen for tøffe pickuper er stor i Norge og mange bruker mye penger på å bygge de om. Med Raptor har Ford gjort jobben for deg. Det finnes ingen produksjonsbil i denne klassen som er mer hardcore i Norge, og mye tyrer på at Nodmenn er klare for den. Foto: Rune M. NesheimVis mer Vis mer
Publisert

Ford lanserer facelift på pickupen Ranger i disse dager. Bi-Xenon hovedlys med LED kjørelys, ny front, nye motorer og 10-trinns girkassen fra F-150 ...

Men glem den akkurat nå. Øverst i næringskjeden, over LT, XLT og Wildtrak, finner vi den virkelige nyheten. Raptor.

Navnet var mest kjent for den lille og raske Velociraptor, før Ford tok det i bruk på Ford F150 Pickup i versting-utgave: Et bensintørst beist, som knapt noen nordmenn har råd til å kjøre, og den eneste nøkkelferdige pickup i verden med hoppgaranti.

Ford Ranger Raptor er ikke like drøy, men likevel pickupens svar på Ford Focus RS i terrenget. Det er derfor den blant sine seks kjøreprogrammer også har et eget Baja-modus. Sjefsingeniøren bak Ranger Raptor, Damien Ross fra Australia, er stolt av sin nye kjæledegge. Down under har den vært i salg i ett år allerede.

- Vi ville gjøre dette til sportsbilens pickup, og stilte samme krav til denne som til F150 Raptor. Du skal kunne herje med denne i terrenget, helt opp til toppfarta rundt 170 km/t, akkurat som sværingen kan. Vi hadde det så moro under utviklingen, at jeg nesten skammer meg over å kalle det jobbing, forteller han til Dinside.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer