Bompenger

Bom-sjokk i vinterferien

Det er ikke bare heiskort og leie av hytte som koster skjorta i vinterferien. Bom-regningen kan gi deg et sjokk når dere kommer hjem.

SVINDYRT: Vi har sjekket hva du må betale i bommene til de mest populære vinterferie-stedene. E6 nordover fra Oslo mot Hafjell, Kvitfjell og de andre populær feriestedene, er klart dyrest. Foto: Rune Korsvoll
SVINDYRT: Vi har sjekket hva du må betale i bommene til de mest populære vinterferie-stedene. E6 nordover fra Oslo mot Hafjell, Kvitfjell og de andre populær feriestedene, er klart dyrest. Foto: Rune Korsvoll Vis mer
Publisert

De siste åra har statens inntekter fra bompenger økt kraftig. I fjor havnet 13 milliarder bom-kroner i statskassa. I år vil dette øke til over 16 milliarder. Nye bomprosjekter popper opp over hele landet – også nordover i landet. Blant annet har nye bypakker både i Bodø og Tromsø startet innkrevingen av bompenger.

Fortsatt er det imidlertid E6 nordover fra Oslo som skiller seg ut som den klart dyreste vinterferiestrekningen. Her ligger hytteområdene tett i tett. Sjusjøen, Hafjell, Kvitfjell og Gålå er bare noen av områdene der mange på Østlandet nå skal på ferie.

Vi har sjekket prisen du må betale i bommene på strekningen fra Sandvika utenfor Oslo til Otta i Gudbrandsdalen og hjem igjen. Kjører du en dieselbil koster det deg nå 1010 kroner bare i bompenger, dersom du ikke har Autopass-avtale med bombrikke, ifølge Bompengekalkulator.no.

Kjører du bensinbil slipper du unna med 986 kroner.

Må ha bombrikke

Med Autopass er prisen i underkant av 700 kroner. Det er med andre ord mye penger å spare på å skaffe seg bombrikke i frontruten- spesielt dersom du kjører elbil. Denne turen koster deg bare 259 kroner dersom du har Autopass-avtale, men hele 850 kroner uten. Skal du få elbil-rabatten i bommene, må du med andre ord ha en bombrikke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer